Een monumentaal pand op de Markt in het centrum van Lochem, een Belgisch- Franse kaart en enkele biologische accenten. Zie daar de succesfactoren van restaurant Kawop, dat dit jaar zijn 30-jarig bestaan viert. Ook de zakelijke gast kan er uitstekend terecht voor een lunch of diner. “Als de tijd beperkt is, houden we met een menu op maat de snelheid erin.”

Aangezien het zakelijk publiek graag voor in de week komt eten, is Kawop in tegenstelling tot veel andere restaurants op maandag, dinsdag en woensdag wel open voor lunch en diner; donderdag is de sluitingsdag. Gratis parkeren met blauwe schijf kan voor de deur, op de Markt. “Bovendien beschikken we over een private dining room voor gezelschappen van zes tot twaalf personen”, vertelt oprichter en eigenaar Ronald Bouwhuis. “En als de tijd beperkt is, houden we met een menu op maat de snelheid in de avond. Ook ’s middags met de lunch kunnen we hier rekenen mee houden, met een aantrekkelijk tweegangenmenu. Vis, vlees, je kunt alle kanten op, als we het maar van tevoren weten.”

Bouwhuis is trots op zijn ambachtelijke keuken, waar alles vers bereid wordt. “We serveren klassieke, rustieke gerechten: het zal niet van je bord afwaaien”, lacht hij. “Wel gaan we mee met onze tijd en maken we de borden mooi op.” De menukaart weerspiegelt de seizoenen. In de lente krijgen asperges alle ruimte, in de zomer het plateau fruits de mer en midden oktober is het wild wat de klok slaat. “Alles wat de lokale poelier ons aanlevert – van haas, fazant tot patrijs – komt dan extra op het menu. Daar komen onze gasten graag voor langs.” In dit kader neemt Kawop deel aan ‘Wild in de Achterhoek’, een initiatief van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme.

Ook na 35 jaar in de horeca is Bouwhuis nog altijd enthousiast over zijn vak. “Het blijft een creatief beroep. Neem de biologische producten uit de streek. Zo betrek ik rundvlees van een boer die zelf slacht en komen mijn groenten van de biologische tuinderij. Dat soort leveranciers houden het spannend. En ik vind het heerlijk om mijn gasten enthousiast te maken door hun weer eens wat nieuws te kunnen voorzetten”, zegt hij. “Want het mooiste is dat klanten tevreden naar huis gaan en zo snel mogelijk weer terugkomen. Dat is het beste bewijs dat je het goed doet.”

Actuele openingstijden in de winter zijn te vinden op de site.

Restaurant en Brasserie Kawop
Markt 23
7241 AA Lochem
0573-253342
info@kawop.nl
www.kawop.nl

- Advertentie -