Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan heeft bakkerij Ten Broeke in Lochem het predicaat Hofleverancier ontvangen. Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve reikte onlangs het predicaat uit tijdens een feestavond van het bedrijf.

Bakkerij Ten Broeke is de oudste bakker van de gemeente Lochem en het interieur van de winkel is nog bijna hetzelfde als in 1917. Achter de winkel staats een moderne bakkerij waar steeds nieuwe en innovatieve producten gemaakt worden. De bakkerij bakt ook op maat, waarbij aandacht is voor speciale wensen van klanten, als zij bijvoorbeeld een allergie hebben.

In 1917 startten grootvader Gerrit ten Broeke en zijn vrouw Wilhelmina Reurslag de bakkerij aan de Zutphenseweg. Na het overlijden van Gerrit in 1936 zetten zijn vrouw en hun 19-jarige zoon Derk-Jan de bakkerij voort. In 1951 trouwt Derk-Jan met Bertha Bannink en komt een nieuwe generatie in de bakkerij. In 1979 neemt zoon Dick de bakkerij over. Hij vernieuwt de bakkerij en breidt grondig uit. Dick trouwt in 1988 met Marianne Eierkamp en zij krijgen drie dochters. De oudste werkt als vakbekwaam bakster in Bunnik.

De bakkerij is geheel bij de tijd, wat onder meer blijkt uit de maatschappelijke betrokkenheid. Ten Broeke draagt bij aan goede doelen en verenigingen, houdt open dagen voor kinderen en leerlingen, biedt stageplaatsen aan BBL-leerlingen en werk aan mensen met een beperking.

- Advertentie -