Het eerste, grootste én enige netwerk- en B2B event voor de Stedendriehoek neerzetten. Dat is de ambitie van Theo Gerrits van Totaal Organisatie in Apeldoorn. Buitengewoon Business vindt plaats op woensdag 14 en donderdag 15 november 2018, en wordt een nieuwe en verrassende B2B festivalbeurs voor ondernemers in de gehele regio. “Kennis delen, ideeën opdoen, waardevolle contacten leggen en nieuwe leads genereren. En zo buitengewone prestaties in de Stedendriehoek stimuleren.”

Als evenementenorganisator heeft Gerrits zijn sporen reeds verdiend, maar een ondernemersbeurs ontbrak tot nu toe op zijn cv. “We bezoeken natuurlijk veel beurzen, doen ideeën op en staan overal voor open. Dus toen Libéma contact met ons opnam en het plan voor een regionale ondernemersbeurs opperde, waren we gelijk enthousiast en zijn we de samenwerking met hen aangegaan. Zij hadden al ervaring met vergelijkbare beurzen in Zwolle en Assen, die aan blijken te slaan en groeiend zijn. De vraag was: leeft deze behoefte ook in Apeldoorn en de Stedendriehoek?” vertelt hij. “Uit een twintigtal gesprekken met decision makers en belangenorganisaties bleek dit het geval. Online is mooi, maar een beurs biedt meer wisselwerking, doordat je elkaar live ziet en spreekt.”

Verbinden sleutelwoord
Sleutelwoord voor het organiseren van Buitengewoon Business is verbinden. “Als je een ondernemer uit Apeldoorn vraagt welke bedrijven hij kent in Zutphen of Deventer, kan hij er hooguit een handjevol noemen. Het is toch zonde dat bedrijven uit deze regio elkaar niet of nauwelijks kennen?”, stelt Gerrits. “Meer contacten leiden tot meer business en dat komt de hele regio ten goede. Geweldig als je dat met elkaar kunt bereiken. Daarom willen we de verschillende steden en ondernemers verbinden.” De naam van de beurs is tevens een knipoog naar de slogan van de gemeente Apeldoorn: Gewoon in Apeldoorn. “We zijn soms te bescheiden over de vele mooie bedrijven in deze regio en mogen gezamenlijk best die fantastische Stedendriehoek meer uitdragen.” TO is voornemens de verbinding vooraf, tijdens en na de beurs te faciliteren, onder meer door intelligente registratiesystemen, speciale beursapps, netwerkuitjes naar collega- beurzen in andere regio’s en speciale arrangementen voor sportevents in de Libéma-locaties.

Festivalsausje
De gekozen locatie sluit naadloos aan bij de beoogde profilering van Buitengewoon Business: Omnisport te Apeldoorn. “De imposante wielerhal heeft een enorme uitstraling, precies wat wij willen bereiken met deze eerste businessbeurs die de regio verbindt. En we doen er een festivalsausje overheen, met entertainment, foodtrucks en een goed sfeertje. Dat verbindt mensen: je praat makkelijker met anderen, voelt je plezierig en hebt schik.” Momenteel is TO druk bezig met het uitnodigen van alle regionale netwerken, businessclubs en bedrijvenkringen, het werven van standhouders en het finaliseren van het programma. “Beurzen hebben tegenwoordig steeds meer een congresachtig karakter, met workshops, lezingen en meetings. Zo willen we ondernemers informeren over actuele onderwerpen die hen aanspreken.”

Geweldige kans
De beurs zal worden ingedeeld in diverse areas. “Welke dat precies zijn, hangt af van de aanmeldingen. Innovatie zal er in elk geval bij zijn, gezien het profiel van de Stedendriehoek als Cleantechregio en verder ook industrie, export, werk & opleiding, een mooie mix. Verder komt er ook een area voor zzp’ers.” TO zelf staat er ook met een stand. “Net als voor andere ondernemers is het voor ons een geweldige kans om met veel nieuwe bedrijven in contact te komen. Daarom zijn we niet alleen organisator maar ook deelnemer aan de beurs”, lacht Gerrits. “Want wanneer spreek je ondernemers nu echt? Een beurs is daarvoor een prachtige plek, dan ben je specifiek met dat doel bezig. Je weet nooit wie je treft en wat je voor elkaar kunt betekenen. Bovendien is het goed om jezelf te laten zien in de regio, dat blijft essentieel voor elk bedrijf.” De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen. “De reacties zijn positief, in de trant van there’s something in it for me. En dat is precies waar het op 14 en 15 november bij Buiten gewoon Business om draait: ondernemers iets extra’s bieden.”

Totaal Organisatie meets Libéma
Totaal Organisatie (kortweg TO, spreek uit: Theo) organiseert sinds 1990 allerlei uiteen lopende evenementen voor bedrijven en particulieren in Apeldoorn en omstreken, waaronder de Apeldoornse Business Awards en de Kanaal concerten. “Het creatieve spreekt me aan. We werken niet met standaard arrangementen, maar vinden elke keer het wiel opnieuw uit. Maar dan wel steeds een ander wiel”, aldus directeur Theo Gerrits. TO is tevens een erkend leerbedrijf voor studenten die een opleiding volgen tot evenementenorganisator. Libéma telt meer dan twintig locaties, waar onder Omnisport Apeldoorn, Safaripark Beekse Bergen en Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Vanuit drie divisies – Attractieparken, Vakantieparken en Beurzen & Evenementen – bedient het bedrijf zowel particulieren als de zakelijke markt. Daarnaast houdt Libéma zich bezig met de ontwikkeling, bouw, financiering, exploitatie en beheer van recreatief onroerend goed. In Omnisport Apeldoorn kunnen business, sport en entertainment worden gecombineerd en is daardoor de perfecte locatie voor Buitengewoon Business.

- Advertentie -