De komende twee jaar verwerkt Attero het groente-, fruit- en tuinafval van Circulus-Berkel uit de regio Apeldoorn tot hoogwaardige compost en groene stroom. Energiecoöperatie deA, die inwoners van de gemeente Apeldoorn van groene stroom voorziet, is een van de afnemers.

Door de samenwerking sluiten partijen de kringloop van gft dicht bij huis – een duurzame oplossing. Inwoners zetten hun groene container aan de weg, Circulus-Berkel haalt het gft op en levert het af bij Attero op de locatie Wilp-Achterhoek. Vergisting levert biogas op dat in speciale motoren omgezet wordt in groene stroom voor energieleverancier GreenChoice. Het resterende organisch materiaal wordt omgezet in hoogwaardige compost.

De verwerking van het door Circulus-Berkel ingezamelde gft is via een aanbesteding in de markt gezet. Het gaat om gft uit twee regio’s: de regio Apeldoorn/Deventer (jaarlijks 36 miljoen kilo) en de regio Zutphen (jaarlijks 14 miljoen kilo). Het contract heeft een looptijd van twee jaar en kan daarna nog twee keer met één jaar verlengd worden.

- Advertentie -