Maggie Feng (directeur Wittenborg University), Johan Kruithof (wethouder gemeente Apeldoorn), Michiel Scheffer (gedeputeerde provincie Gelderland) en Dennis Peek van  Full Sports Group (FSG) Academy zijn samen op handelsmissie geweest naar de provincies Hubei en Shanghai in China.

Ze bezochten instellingen voor hoger onderwijs, zoals de Wuhan Business University, de Nantong Vocational University en de Shanghai University of Sports. Bij de universiteiten van Wuhan en Shanghai werd een Memorandum of Understanding getekend, in aanwezigheid van bestuurlijke vertegenwoordigers van respectievelijk de provincie en het ministerie van Sport van Shanghai aanwezig.

De provincie en de gemeente Apeldoorn steunen met hun deelname aan de missie de verdere ontwikkeling van het hoger onderwijs in Apeldoorn. Wittenborg University en FSG willen met deze missie de uitwisseling met hoger onderwijs in China versterken. Dit met het oog op de groeiende groep studenten uit China die een deel van hun studie in Apeldoorn volgt.

Eerder bracht het management van de Nantong Vocational University in China al een bezoek aan Wittenborg University in Apeldoorn, als onderdeel van een vierdaags verblijf in ons land. Doel was de mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van onderwijs tussen beide instituten te onderzoeken. De groep had ook een ontmoeting met wethouder Mark Sandmann, David Beij (relatiemanager gemeente Apeldoorn) en Jacob Brobbel (commercieel manager Hollander Techniek).

- Advertentie -