De Raad van Toezicht van Saxion heeft per 1 januari 2018 Anka Mulder benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van Saxion. Op dit moment is zij vicevoorzitter van het College van Bestuur van de TU Delft. Mulder volgt Wim Boomkamp op, die vertrekt vanwege bereiken van de pensioenleeftijd.

Mulder studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, werkte een tijd in het buitenland en is sinds 2003 in dienst van de TU Delft. Daar vervulde zij verschillende functies voordat ze in 2013 toetrad tot het College van Bestuur. Ze is in Delft verantwoordelijk voor onderwijs en bedrijfsvoering. Bovendien is ze een internationaal erkend expert op het terrein van digitaal onderwijs.

Verder beschikt Mulder een groot netwerk in binnen- en buitenland en wordt ze beschouwd als één van de meest invloedrijke personen op het terrein van educatie in Nederland. Ze bekleedt tevens een groot aantal bestuurlijke en toezichthoudende functies bij kennisinstellingen in binnen- en buitenland. “Ik vind het geweldig dat ik als voorzitter van zo’n uitstekende hogeschool aan de slag mag. Ik ben enthousiast over de contacten van Saxion met de buitenwereld, in de regio en internationaal. Ik kijk ernaar uit om de studenten, collega’s en partners van Saxion te ontmoeten.”

Samen met vicevoorzitter Ineke van Oldeniel vormt Anka straks het College van Bestuur van Saxion met vestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn. Saxion telt 27.500 studenten en 3.000 medewerkers.

- Advertentie -