Ondernemers die bijna dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren kunnen meedoen aan de vrachtfietsactie van Beter Benutten regio’s Cleantech Regio, ZwolleKampen en Twente. De actie houdt in dat de ondernemers een week lang gratis een elektrische vrachtfiets mogen uitproberen. Wanneer ondernemers dit liever uitbesteden, kunnen zij ook een week lang gebruik maken van een fietskoerier.

Waarom een vrachtfiets?
Een vrachtfiets(koerier) is in de stad minstens net zo snel ter plekke als een bestelwagen, hij komt ook op plaatsen waar een auto niet eens kan komen. De vrachtfiets is milieuvriendelijk en ook nog eens goedkoper in gebruik. Een groot deel van de goederen die in en uit de stad worden gebracht, kan in principe met een vrachtfiets worden vervoerd. Tot slot heeft de vrachtfiets(koerier) geen last van venstertijden.

Hoe werkt het?
Op www.vrachtfietsactie.nl kunnen ondernemers een aanvraagformulier invullen om een proefweek aan te vragen. De volgende modellen zijn beschikbaar:
• Urban Arrow Cargo XL, zie www.urbanarrow.com
• Centaur Cargo City Mountain XL, zie www.centaurcargo.com
• Ebike4delivery, zie www.ebike4delivery.com
• Boxtrailer (i.c.m. Ebike4delivery), zie www.busybike.com

Deze fietsen kunnen vanaf 5 maart worden gereserveerd en opgehaald bij Fietskoerier Deventer, Pothoofd 109 te Deventer. Ook kan de ondernemer hier terecht voor het proefdraaien met een fietskoerier. Bevalt de fiets, trailer of fietskoerier? Dan kunnen ondernemers deze extra aantrekkelijk kopen of leasen met een subsidie van €1500 via Profile Riesewijk Deventer.

Goed om te weten.
• De actie loopt tot 1 juli 2018 en geldt ook voor de regio’s Zwolle-Kampen en Twente.
• De ondernemer dient de vrachtfiets(koerier) in te zetten ter vervanging van ritten met     een vracht-/bestelauto (ritregistratie vereist).
• De subsidie bedraagt maximaal 50% van de kosten van fiets of koerier (ex BTW) en maximaal €1500.
• Op is op.

Meer weten of aanmelden?
Ga naar www.vrachtfietsactie.nl of neem contact op met Freek Boele, freek.boele@slimreizenstedendriehoek.nl, 06-19437335.

- Advertentie -