AbelLeisure ontwikkelt en realiseert recreatieve routeconcepten. Het doel daarbij is om op een duurzame wijze mensen te laten genieten van een optimaal ingerichte, belevingsvolle buitenruimte met route gerelateerde producten en diensten. Het resultaat? Hogere bestedingen in de lokale economie.

Volgens Jeroen Drabbe, eigenaar van AbelLeisure, staat bij de ontwikkeling van concepten de gebruiker altijd voorop. “Of we nu een knooppuntennetwerk aanleggen, Abellife routes maken of de marketing van een regio begeleiden: de gebruiker komt op de eerste plaats! Wij vragen ons altijd af wat we moeten doen om zo dicht mogelijk bij de drijfveren van deze gebruiker aan te sluiten, zodat we hem een optimale beleving kunnen geven. Vanuit díe gedachte vullen wij de behoefte van onze opdrachtgevers in.”

SLIM Buiten!
“Zo zijn we vanuit een behoefte van onze opdrachtgevers na gaan denken over het monitoren van routeproducten.”, vervolgt hij. “Dit doen wij nu met SLIM Buiten! Hiermee maken wij de openbare ruimte intelligent. Slimme technologieën geven ons de gelegenheid om op afstand allerlei informatie uit de openbare ruimte te halen. Zo kunnen we bijvoorbeeld het gebruik van wandel-, ruiteren fietspaden, temperatuurmetingen en de staat van verkeersborden en buitenmeubilair in kaart brengen. Deze informatie kan leiden tot diverse toepassingen die een bijdrage leveren aan de optimale exploitatie van routes, de beleving van de buitenruimte en aan efficiënt beheer en onderhoud.

Wij verkrijgen deze informatie door objecten te voorzien van sensoren, die wij met software kunnen uitlezen. Zo weten we bijvoorbeeld op elk moment van de dag wat het gebruik is van wandel- en fietspaden.”

BioPanel
“Nog zo’n ontwikkeling die wij als bedrijf zijn gestart is een zoektocht naar milieuvriendelijke producten. Wij plaatsen veel kunststof in de buitenruimte, zoals informatiepanelen en wegwijzers. Als vervanger van deze, overwegend op olie gebaseerde, kunststoffen zijn we gaan zoeken naar biobased oplossingen die gemaakt zijn van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen.”, zegt Jeroen. Hij is trots op deze ontwikkelingen: “Wij geloven dat maatschappelijk verantwoord ondernemen een voorwaarde is voor goed ondernemen. Wij zijn continu bezig om de producten en diensten die wij leveren duurzamer te maken. Samen met onder andere Wageningen University hebben we nu een plaat ontwikkeld die voor 100% uit biobased materialen bestaat. Dit BioPanel is samengesteld uit vlasvezels en thermoplastisch biopolymeer en is voor ons de basis voor bijvoorbeeld routemarkeringen en informatiepanelen. Aan het einde van de levensduur ondergaan deze panelen een upcycling door het plaatmateriaal eenvoudigweg om te smelten naar wederom nieuwe routemarkeringen of informatiepanelen. Zo worden we zelf eigenaar van ons afval.”

AbelLeisure – Lochem
www.abelleisure.
0573-280772

- Advertentie -