Gedeputeerde Boerman en wethouder Grijsen ondertekenen maatregelenpakket A1-zone (foto: provincie Overijssel)

Vanaf 2018 gaat Rijkswaterstaat de snelweg verbreden. Reden voor de provincie Overijssel en de gemeente Deventer om zo’n 5,2 miljoen euro te investeren in maatregelen langs de A1. Deze richten zich onder andere op geluidwerende maatregelen, betere fietsverbindingen en faunapassages.

“De capaciteitsuitbreiding van de A1 zorgt voor een vlotte en veilige reis tussen Apeldoorn en Twente. Dat stimuleert de economie en werkgelegenheid in onder meer Deventer. Maar naast meer asfalt kijken we ook nadrukkelijk naar een goede inrichting van het gebied rond de A1. Zo kan iedereen vanaf de weg en in het gebied van het landschap genieten”, aldus gedeputeerde Bert Boerman en wethouder Liesbeth Grijsen.

Bij Bathmen financiert de gemeente Deventer 7 ton voor geluidswerende maatregelen en de provincie draagt 7 ton bij voor een passende inrichting van die maatregel in het landschap. Rijkswaterstaat legt tevens een nieuwe faunapassage aan ter hoogte van het viaduct in de Oxersteeg. Door van het viaduct een ‘streekoduct’ te maken, verbetert de verbinding voor fietsers en voetgangers. Een gezamenelijke investering van Rijkswaterstaat (675.000), gemeente (40.000) en provincie (1,7 miljoen). Tot slot steekt de provincie Overijssel 1 miljoen euro in parkeerplaatsen Boermark en de Hop en worden rondom de A1-zone l de fietsverbindingen verbeterd (gemeente 600.000 euro, provincie 500.000 euro) om de toegankelijkheid van de bedrijventerreinen per fiets te bevorderen.

- Advertentie -