In gesprek met Cor Spronk, vorig jaar dagvoorzitter tijdens de uitreiking van de Sterkste Schakel Trofee in Almen.

“Mijn jaar begon behoorlijk ingrijpend. Ik heb altijd gedacht dat ik niet ouder zou worden dan 50 jaar. Deze kronkel in mijn hoofd heb ik sinds mijn vader op jonge leeftijd van 58 jaar overleed. Ik was toen 25 jaar. Ik weet nog, op vrijdag 14 februari 2020, was ik bezig met de toekomstvisie van mijn bedrijf. Best confronterend, want een lange termijn visie was niet meer nodig, omdat ik op 2 april 51 jaar zou worden.”

De ommekeer
“Die ochtend nam ik een beslissing. Ik was namelijk kerngezond. Die ochtend sprak ik de wens uit: Ik wil graag 100 jaar worden! Ik teken dus voor 50 jaar bij. In navolging van deze “keuze” nam ik een ervaringsdeskundige in de arm die mij geholpen heeft een nieuwe stip op de horizon te zetten. Alhoewel ik zelf een soort van visionair ben had ik nu deze hulp van buitenaf nodig.”

“Tja, dan vraag je jezelf af: Wat kun je en wat vind je leuk om te doen? Wat ik leuk vind om te doen dat wist ik wel. Ik vind het geweldig om ondernemers te helpen nieuwe visie te ontwikkelen. Ondernemers te helpen die, in de loop der tijd, steeds meer intern gericht zijn geraakt en die ik help om weer naar buiten te kijken. Om weer te gaan ondernemen. Maar ook ondernemers te helpen, die een mentor nodig hebben, om hun ondernemersplannen te toetsen en ze te helpen de juiste beslissingen te (blijven) nemen.”

Stip op de horizon
“Zo vond ik de lol terug in het ondernemen. Dat gebeurde er toen ik weer de stip op de horizon zag voor mijn eigen bedrijf. Mijn ogen begonnen weer te glimmen. Ik begon weer grapjes te maken. Ik voelde me weer die jonge hond die losgelaten werd. En dat voelde zo goed. Zo goed dat ik besloot dat dit DE missie ging zijn voor mijn leven, voor mijn bedrijf.”

‘Vanaf nu help ik andere ondernemers de lol terug te vinden in het ondernemen!’

Ervaringsdeskundige
“Vanuit mijn eigen ervaring ontwikkelde ik speciale programma’s voor ondernemers. De één gericht op visieontwikkeling, de ander op koers houden en de goede dingen juist doen.”

Meer weten? Ga dan naar www.corspronk.nl/aanbieding-programmas.

Pieter van de Mosselaar: “Ik ken Cor Spronk al heel lang. Kenmerkend voor hem is dat echt geïnteresseerd is in mensen en dat hij ze van nature overtuigend mee kan nemen in het toekomstbeeld wat hij voor ogen ziet. Ondernemers die zichzelf een mentor gunnen, raad ik aan om met Cor te gaan sparren”.

- Advertentie -