Wind mee of wind tegen, eind februari wisten ruim veertig ondernemers hun weg te vinden naar Pannenkoekbakkerij Reuvershoeve, dicht bij de IJssel in Brummen. Zij waren daar op uitnodiging van Pieter van de Mosselaar voor een presentatie en een BOB-diner op deze aansprekende locatie.

Gemak dient de ondernemer, dus had de locatie gelijk een aantal punten te pakken: Reuvershoeve ligt aan de N345 en heeft een eigen parkeerterrein met maar liefst 140 parkeerplaatsen. Rond 17.30 uur arriveerden de eerste gasten en even na zessen zat iedereen klaar voor de presentatie van Roeselien Wekker met als stelling: De meerwaarde van etnische diversiteit: goed voor de business! Gedurende de avond zorgden Martijn en Wouter Westdijk, eigenaren van de Reuvershoeve, eveneens voor diversiteit: in de hapjes. “De sfeer was erg goed, de meeste ondernemers bleven naderhand nog even een borrel drinken”, aldus Martijn Westdijk. “Een mooi aantal gasten en een geslaagd netwerkevent, waarmee we de nodige bekendheid hopen te creëren.”

Arne van de Graaff, directeur van het financieel adviesbureau Postma & Van de Graaff in Deventer herinnert zich allereerst de stormachtige omstandigheden. “De pannen op het dak van de buren waren eraf gewaaid”, lacht hij. “Verder vond ik het een mooie locatie, goede ontvangst en goed gezelschap. Je spreekt met andere ondernemers over elkaars vak, dat geeft wel energie.” Het eten was verrassend anders. “In een pannenkoekenrestaurant verwacht je dan een pannenkoek als diner. In plaats daarvan kregen we een soepje en allerlei lekkere kleine hapjes.”

“Een prima en vermakelijke avond, zeker goed”, zo vat Stephen Wardenburg, algemeen directeur bij Nedlite Totaalreclame in Apeldoorn het netwerkevent samen. “Ik kon niet zo veel met de lezing, we zijn maar met een klein clubje mensen, maar het is natuurlijk wel een onderwerp dat momenteel speelt in de maatschappij.” Wardenburg sprak zowel nieuwe als bestaande contacten. “De functie van netwerken is uiteraard dat je mensen uiteindelijk meerdere keren spreekt en er zodoende een bepaalde binding ontstaat. Weten wat wij doen zodat ze aan ons denken als ze een keer iets nodig hebben.”

Ook Esther Hofmans, directeur Marketing & Communicatie bij Avancé Communicatie in Zutphen, heeft een leuke avond gehad. “Pieter van de Mosselaar regelt dat toch altijd goed, elke keer wat anders en origineels. Ik vond de interactieve aanpak van de spreekster heel verfrissend. Ze slaagde erin iedereen bij het onderwerp etniciteit te betrekken, ook al zaten er allemaal blanke Nederlanders in de zaal.” Locatie en gezelschap vielen ook in de smaak. “De Reuvershoeve heeft zich van een heel andere kant laten zien en het was leuk om oude bekenden en nieuwe mensen te ontmoeten.”

- Advertentie -