Nieuws

01-10-2024 12:44

MKB Belangen start samenwerking met Bruggendael voor verbeterde financieringsmogelijkheden

MKB Belangen kondigt een strategische samenwerking aan met Bruggendael om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) toegang te bieden tot alternatieve financieringsmogelijkheden. Deze samenwerking vindt plaats in een periode waarin de toegankelijkheid van traditionele financieringsbronnen voor het MKB verandert.

Veranderingen in de financieringsmarkt
In de afgelopen jaren is er een verschuiving opgetreden in de kredietverstrekking aan het MKB door Nederlandse banken. Ondernemers die op zoek zijn naar financiering voor groei en investeringen maken steeds vaker gebruik van diverse financieringsvormen. Non-bancaire financieringsoplossingen nemen hierbij een groeiende plaats in.

Ontwikkelingen in de vastgoedmarkt
De huidige vastgoedmarkt biedt nieuwe mogelijkheden voor ondernemers die een bedrijfspand huren. Sommige verhuurders besluiten hun vastgoed te verkopen vanwege veranderende marktomstandigheden en fiscale aanpassingen. Dit kan kansen bieden voor huurders om eigenaar te worden van hun bedrijfspand, wat bijdraagt aan langetermijnzekerheid en investeringen.

Rol van Bruggendael
Bruggendael biedt zakelijke hypotheken en werkkapitaalfinanciering aan ondernemers. Het bedrijf richt zich op maatwerkoplossingen die aansluiten bij de specifieke behoeften van het MKB, ongeacht of ondernemers binnen de traditionele bankcriteria vallen. De samenwerking tussen MKB Belangen en Bruggendael is gericht op het informeren en ondersteunen van ondernemers bij het verkennen van financieringsmogelijkheden.

Reactie van MKB Belangen
Remco Bakker, eigenaar van MKB Belangen, stelt: "Met deze samenwerking willen we ondernemers ondersteunen bij het realiseren van hun bedrijfsdoelen. Door samen te werken met Bruggendael kunnen we hen wijzen op financieringsmogelijkheden die passen bij hun situatie.”.

Over MKB Belangen
MKB Belangen is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor de belangen van het midden- en kleinbedrijf in Nederland. De organisatie biedt diensten en ondersteuning om ondernemers te helpen bij diverse zakelijke vraagstukken. 
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by