Nieuws

08-03-2024 09:03

De Groeiversneller, Food for thought…

En daarmee bedoelen we inderdaad ‘stof tot nadenken’, maar ook manieren om de food-sector op innovatieve wijze te verduurzamen. Vanuit ondersteuningsprogramma De Groeiversneller ondersteunt Oost NL Gelderse ambitieuze mkb-bedrijven, die willen groeien als het gaat om bijdragen aan de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan. Denk bijvoorbeeld aan het terugdringen van CO2, het betaalbaar houden van de zorg of… het produceren en distribueren van gezond voedsel, zoals AlgaeforFood en DGA Vending dat doen.

Fruit uit de automaat?
Misschien heb je het wel eens gezien: van die ‘gezonde snoepautomaten’. In plaats van zure matten en chocoladerepen trek je er bij je lokale teler of agrariër je verse eieren, kaas, champignons, aardbeien of asperges uit. Grote kans dat het een van de refurbished vending automaten van DGA Vending uit Wijchen is. Het Gelderse bedrijf knapt afgeschreven exemplaren op en daarmee gaan de ‘oude’ automaten met gemak nog eens 5 tot 10 jaar mee. Met een voucher van De Groeiversneller, in samenwerking met BOOST smart industry, kon DGA Vending haar innovatieve business doorontwikkelen. Zo werd onder andere het verkoopproces geautomatiseerd én werd de Duitse markt geactiveerd. Het gevolg? Verdubbeling van de export!


Algen in je saus of zuivel?
Ook AlgaeforFood is een prachtig voorbeeld. Dit bedrijf uit Wageningen heeft een slimme manier gevonden om zelfgekweekte microalgen te bewerken. Dit heeft geresulteerd in een eiwitrijk ingrediënt dat gebruikt kan worden in plantaardige kaas of in vis-, zuivel- en vleesvervangers. Met een innovatievoucher vanuit De Groeiversneller kon AlgaeforFood de HAS Green Academy betrekken bij uitgebreid onderzoek naar microalgen in voeding. Weer een stap dichterbij om voeding duurzamer én gezonder te maken. Zo draagt AlgaeforFood bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen en het voeden van de groeiende wereldbevolking.


 

De Groeiversneller wordt gefinancierd door provincie Gelderland en uitgevoerd door Oost NL - een van de grootste regionale ontwikkelingsmaatschappijen van Nederland - in samenwerking met Gelderse partners zoals Connectr, Kiemt, Health Valley, Food Valley, de RCT’s en de Economic Board. Oost NL ondersteunt de economische groei van duurzame bedrijven met kennis, een netwerk en kapitaal. Wat De Groeiversneller uniek maakt, is dat ondernemers zelf mogen kiezen welke partij ze willen inhuren om hun groeibelemmering weg te nemen. Wil je weten wat De Groeiversneller voor jouw bedrijf kan betekenen? Ga naar https://lnkd.in/dpwmuPhY en dien je Groeiplan in.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by