Nieuws

03-11-2023 16:54

Fit blijven als ondernemer? Vier tips die echt werken!

Wanneer je eigenaar, manager of CEO van een bedrijf bent, dan heb je waarschijnlijk altijd tijd te kort en ren je van afspraak naar afspraak. Zeker in de beginjaren kan je agenda gevulder zijn dan misschien wel wenselijk is en ren je van hot naar her. Gezond en fit blijven zijn dan aspecten die belangrijker zijn dan ooit, maar er vaak juist bij in schieten. De kans dat je daarom uitvalt met een burn-out of andere aandoening neemt dan ook snel toe. Om dit te voorkomen is het dus belangrijk om als ondernemer fit te blijven. Hoe je dit doet en welke tips écht werken? Lees snel verder. 

  1. Flexibeler wordt het niet 

Met de komst van de smartphone én internet heb je eigenlijk altijd een trainingsmaatje bij de hand. Men neme een goede Android telefoon met een goed netwerk en een paar leuke apps en zie daar; de training kan starten! We zijn tegenwoordig constant bezig met onze telefoon, dus het is niet lastig om deze ook te gebruiken voor een workout. Stel allereerst een (dagelijkse?) reminder in die je eraan herinnert dat je in beweging moet komen. Wat je vervolgens gaat doen? Lees snel verder. 

  1. Alles zijn plek 

Er zijn vele verschillende manieren en opties om in beweging te komen met je telefoon. Allereerst de ingebouwde stappenteller. Hier kom je waarschijnlijk letterlijk al een heel eind mee. Deze zit tegenwoordig op iedere telefoon, en probeer rond de 10.000 stappen per dag te zetten. Daarnaast kun je ook nog speciale apps downloaden. Voor cardio workouts is Strava een leuke app. Hiermee kun je precies zien hoe hard en snel je hebt gewandeld, gerend of gefietst. Je kunt hem ook koppelen aan je smartwatch om nog preciezer je resultaten te monitoren.  

  1. Total body 

Wil je niet een cardio maar liever een HIIT of kracht workout? Hier zijn ook diverse opties voor vandaag de dag. Van een pittige 7 minute workout tot speciaal ontwikkelde schema’s die voor je in elkaar worden gezet door een trainer. Allemaal opties die gewoon via je telefoon kunnen. Het enige wat je nodig hebt is een beetje discipline, want zelfs vanuit huis zijn deze work-outs vaak al te doen en kun je lekker gaan sporten wanneer het jou uitkomt.

  1. Even rust 

Naast al deze inspannende manieren, is er ook de ontspannende kant en dan bedoelen we yoga en mindfullness. En je raadt het al; ook daar zijn vandaag de dag apps voor ontwikkeld Mindspace is zo’n rustgevende apps met talloze opties om een rustgevende sessie te volgen. Van betaald tot helemaal gratis, maar net wat jij wilt. Kijk welke het best bij jou past!

Dus eigenlijk heb je vandaag de dag geen argument meer wanneer je fit en vitaal door het leven wilt, er zijn vele leuke opties die je gewoon met het gebruik van een goede telefoon kan doen. Kies voor een telefoon met het bekende Android systeem en je zult zien dat je vele apps gewoon eenvoudig kunt downloaden en gebruiken. Succes!  

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by