Nieuws

29-06-2023 09:53

Social media, moet ik daar nou écht op?

Jezelf of je bedrijf presenteren op social media is best spannend. Vinden mensen het niet gek, wat je erop zet? En: wat zet je er überhaupt op? Corporaal Martens, school voor communicatie & content, helpt zelfstandig ondernemers, DGA’s en managementassistenten van MKB’s op weg met de training ‘Tekst en beeld voor social media’.

Afgelopen juni zaten twee klassen vol deelnemers, op een prachtige locatie in de buurt van Zutphen, verwachtingsvol klaar. Die dagen hoorden zij van schrijver en contentstrateeg Anniek Corporaal en fotograaf Nieke Martens hoe zij aan de slag konden met social media.

Anniek: “Het beste bewijs dat social media werken, leverden de deelnemers zelf. Zij hadden de training gezien op Linkedin, Facebook of Instagram en zich aangemeld. Dat overtuigde ook de laatste twijfelaar om dan toch echt maar ‘iets’ te gaan doen met social media. Maar wat? Want niemand zit in principe op jou te wachten. Tenzij je iets vertelt wat mensen raakt. Je wilt een emotie oproepen die ze in beweging brengt. Mensen maken beslissingen namelijk op emotionele gronden – en praten hun keuze achteraf goed met feiten en logica.” 

Nieke: “Dat geldt ook voor beeld: beeld moet mensen instant pakken. Tijdens onze training leren we deelnemers om zelf aansprekende teksten en beelden te maken, met en zonder hulp van ChatGPT. Daar kunnen ze de volgende dag meteen mee aan de slag. Sterker nog, onze deelnemers zijn er aan het eind van de trainingsdag zelf al direct enthousiast mee gestart!

Volgende training gepland 
Op 5 oktober organiseert Corporaal Martens deze eendaagse training opnieuw. Je leert onder andere:

•    de kern van personal branding: hoe presenteer je jezelf op social media?
•    een social media plan opstellen
•    teksten schrijven voor social media
•    hoe je een aansprekende foto maakt
•    trucs om het effect van je post te verhogen

Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden. De klassen zijn klein, maximaal 8 deelnemers. De vorige dagen zaten binnen een week vol.
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by