HANS VAN WERVEN CIGARS

Het is een zaak voor liefhebbers, sigarenhuis Hans van Werven in Apeldoorn. Mensen van allerlei pluimage die geïnteresseerd zijn in sigaren, pijpen en aanstekers van de extreme soort. Een humidor voor vijftig sigaren à 25.000 euro, acht sigaren voor 5.000 euro, aanstekers voor eenzelfde bedrag: Hans van Werven heeft het allemaal in zijn unieke assortiment.

Dit jaar bestaat Van Werven Cigars honderd jaar en Hans van Werven is de derde generatie, die sinds 1982 de zaak in handen heeft. En hij leidt het sigarenhuis op geheel eigen wijze. “Ik help iedereen zoals ik zelf geholpen zou willen worden. Ieder op zijn eigen manier, maar wel volgens de regels. Dat wil zeggen: aandacht voor de klant is het allerbelangrijkste. Hier loopt niemand te jagen, dus als je hier komt, moet je de tijd nemen”, aldus Van Werven. “Klanten moeten met volle teugen kunnen genieten van een van de geneugten van het leven.”

Met het uitgebreide assortiment van sigaren – uit allerlei landen, zowel long fillers als short fillers, van gewoon tot handwerk en exclusief – en accessoires, waaronder humidors, aanstekers, asbakken, sigarenknippers en 5.000 verschillende tabakspijpen is het sigarenhuis een waar eldorado voor connaisseurs uit het hele land. “Als een klant hier een pijp komt kopen, neemt dat gemakkelijk anderhalf uur in beslag. Een model uitzoeken, het mondstuk proberen, de pijp passen in de mond en vervolgens het inroken van de pijp, nodig om er later plezier van te hebben”, verklaart Van Werven. “De omgang met die enorme verscheidenheid aan mensen, daar beleef ik veel genoegen aan. Ze hebben allemaal een passie voor de sigaar en komen hier om rust te vinden.”

Een sigaar combineert Van Werven ook graag met een mooie kop koffie, een geurige whisky of een kruidig glas wijn. Dergelijke proeverijen voor bedrijven, ondernemersverenigingen, genootschappen en vriendengroepen zijn in toenemende mate populair en volledig afgestemd op de wensen en behoeftes van de klant. “Ik vertel zelf een verhaal of nodig een spreker uit, of regel eten erbij. Alles in een ongedwongen sfeer”, zegt hij. “Soms zijn mensen al veertig jaar weg uit Apeldoorn en komen ze even langs om een sigaar te roken. Tijd en aandacht zijn de basis voor langdurige relaties.” Op 4 oktober 2019 kunnen liefhebbers bovendien terecht op het eerste Veluwsche Sigarendiner op Landgoed Klarenbeek, dat Van Werven organiseert. En eind dit jaar verwacht hij zijn zaak uit te breiden met een inloophumidor, een geconditioneerde ruimte om partijen tot veertig man te kunnen ontvangen. Een passende bekroning van het eeuwfeest.

Hans van Werven Cigars
Marktplein 28
7311 RL Apeldoorn
055-5213416
info@hansvanwervencigars.nl

Home

- Advertentie -
DELEN
Vorig artikelKOPexpo
Volgend artikelWeKaDATA