Historie 2018 & 2017 & 2016 & 2015

Qlip winnaar Sterkste Schakel Trofee 2018

 

 

Na een uitstekend dinerbuffet neemt juryvoorzitter Harry Webers (Witteveen+Bos) het woord. Hij stelt de aanwezige juryleden voor: André Biester (Bureau Biester, juryadviseur), Gerard Bernhards (ABN AMRO) en Iwan Göbel (Burton Car Company). Albert van Hoff (partner Tap & van Hoff Notarissen) kon helaas niet aanwezig zijn, net als Eddie Roosnek van Riëd, de winnaar van vorig jaar. Daarna schetst Webers nog even kort de gang van zaken: 42 bedrijven genomineerd door klanten, 10 ervan hebben het formulier ingevuld, 6 zijn genomineerd.

De laatste weken ging de strijd tussen Dros Schoonmaakdiensten (Apeldoorn), Van Wijnen Deventer, Avancé Communicatie (Zutphen), Drukwerkdeal (Deventer), Broekhuis Volvo (Harderwijk) en Go Ahead Eagles Holding (Deventer). In zes filmpjes komen de bedrijven nog even kort voorbij, met begeleidend commentaar van Webers en een gesprekje met vertegenwoordigers in de zaal. Drukwerkdeal krijgt de complimenten voor de beste site en digitale communicatiemogelijkheden met de klant. Jurylid Iwan Göbel noemt als bijzonder voorbeeld van luisteren naar de klant de rood-oranje-groene vlaggenmast die Van Wijnen Deventer hanteert: “Zo kunnen bewoners aangeven hoe goed of slecht de aannemer het doet. Bij één project begon de vlag laag, steeg iedere week een stukje en eindigde in de top. Een mooi systeem om klanttevredenheid te meten!”

 

Geduchte concurrentie
Alle genomineerden hebben uitgekeken naar de uitreiking. Esther Hofmans bijvoorbeeld, mede-eigenaar van Avancé Communicatie. Klantgerichtheid – waar het bij de Sterkste Schakel Trofee om draait, noemt ze het bestaansrecht van het bedrijf. “Als fullservice internet- en communicatiebureau helpen we klanten beter te functioneren en te presteren. Onze mensen maken daarbij het verschil. Zij ontzorgen de klant en staan er ook als er problemen zijn.” Ze verwacht niet te winnen. “We staan tussen vijf hele mooie en gerenommeerde bedrijven. De nominatie was een grote eer en selectie bij de laatste zes echt geweldig! We hebben er zelf veel mee gedaan op Facebook en LinkedIn en daar leuke reacties op gekregen. En ook de Stentor en de Berkelbode hebben het nieuws opgepikt.” Directeur Ronald Dros van Dros Schoonmaakdiensten in Apeldoorn noemt de concurrentie eveneens geducht, maar acht zijn bedrijf bij voorbaat niet kansloos. Dros Schoonmaakdiensten is gespecialiseerd in interieurverzorging in de meest brede zin en richt zich daarnaast op glasbewassing, gevelreiniging, schoonmaak bij mutaties en nieuwbouw en van algemene ruimten en trapportalen. “Klantgerichtheid zit in ons DNA, de klant komt altijd van rechts. Dat vergt flexibiliteit om zaken zo goed mogelijk te regelen voor de opdrachtgever. Bijvoorbeeld een dubbele betaling rechtzetten voor de klant erover belt, adequaat reageren op klachten en calamiteiten. En erop toezien dat iedereen goed is opgeleid, want dat leidt tot tevreden opdrachtgevers.” De nominatie op zich is al geweldig, zegt hij. “En winnen zou fantastisch zijn, goed voor mij en mijn mensen. Een beloning voor het harde werken.”

Hans de Vroome, directeur van de Go Ahead Eagles Holding, ziet de nominatie als een stukje erkenning van wat de holding op maatschappelijk gebied heeft laten zien: de vernieuwbouw van het stadion van de Deventer club. “Klantgerichtheid is voor een voetbalclub enorm belangrijk.

We willen onze klanten – seizoenkaarthouders en alle betrokken mensen in de regio – zo goed mogelijk entertainen en van dienst zijn.” Een nieuw stadion helpt daarbij. “Een plek waar supporters zich thuis voelen en waar ze trots op zijn vanwege de goede faciliteiten.” Gevraagd naar zijn verwachtingen, zegt hij: “Ik ben blij met onze eigen nominatie én met de nominatie van Van Wijnen Deventer die het stadion gebouwd heeft. Ik verwacht dat zij gaan winnen – omdat ze het verdienen.”

Eén op zes
Directeur Joost Fraanje van Broekhuis Harderwijk, officiële dealer van Ford en Volvo, laat zich vooraf niet uit de tent lokken. “Onze kans om te winnen, is één op zes. De andere kandidaten zullen klantgerichtheid ongetwijfeld ook hoog in het vaandel hebben. De beslissing is aan de jury, maar we komen natuurlijk om te winnen!” Klantgerichtheid vertaalt hij als het ontzorgen van klanten, relaties en maatschappelijke partners. Broekhuis Harderwijk stelt bijvoorbeeld zijn panden ter beschikking voor vergaderingen, een jazzband, politieke evenementen, concerten en cliëntendagen van maatschappelijke organisaties. “Je kunt pas genieten van een groot huis als je dat deelt met anderen. Als ondernemer ben je ook mens en als zodanig onderdeel van de maatschappij. Ik wil verbindingen leggen waar toegevoegde waarde uit ontstaat.”

Content- en pr-specialist Lourens Scholing is samen met directeur Haico Meijerink aanwezig namens Drukwerkdeal in Deventer. “Wij verkopen online reclamemateriaal, drukwerk, bedrijfskleding en dergelijke aan het mkb. Onlangs hebben we daar een aantal grote franchisers aan toegevoegd, die we een tool voor huisstijlbeheer bieden”, zegt hij. Klantgerichtheid is voor een e-commercebedrijf als Drukwerkdeal erg belangrijk. “Wil je voorop blijven lopen, dan moet je snel reageren op ontwikkelingen in de markt. Daarnaast kunnen klanten reviews plaatsen op onze site. Die gebruiken we om continu onze eigen prestaties en de klanttevredenheid te verbeteren, dat is ons hoogste doel.” De uitkomst van de avond voorspellen, vindt hij lastig. “Er zitten mooie partijen bij, maar ik weet niet hoe zij klantgerichtheid invullen. Ik ben benieuwd naar het oordeel van de jury en hopelijk kunnen we wat mee naar huis nemen.”

Hans Koolhof, samen met collega-vestigingsleiders Wilbert Hilverda en Rob Plant verantwoordelijk voor Van Wijnen Deventer, denkt dat zijn bedrijf hoge ogen kan gaan gooien. “Onze vestiging doet veel in de regio en de laatste tijd maken we in een aantrekkende markt stappen in nog meer naamsbekendheid.” Het allround bouwbedrijf staat dicht bij de klant en is thuis in alle facetten: van woningbouw, utiliteitsbouw, onderhoud, beheer tot renovatie. “Goed luisteren naar de klant, wat hij echt wil, op zoek zijn naar de vraag achter de vraag. We evalueren alle projecten met onze opdrachtgevers en ook in de woningbouw en renovatieprojecten meten we onze klanttevredenheid. We stellen ons kwetsbaar op, om te leren van hun opmerkingen en die mee te nemen naar volgende projecten.”

Naam en faam
Webers houdt de spanning er nog even in door eerst de nummers 1 tot en met 3 naar voren te roepen en vervolgens nummer 3 en 2 bekend te maken. De derde plaats is voor Drukwerkdeal, als tweede eindigt Broekhuis Harderwijk. Haico Meijerink en Joost Fraanje krijgen beiden een Sterkste Schakel plaquette overhandigd. En dan kan het niet meer missen: Van Wijnen Deventer mag zich een jaar lang de meest klantgerichte onderneming noemen van de Stedendriehoek, Noord- Veluwe, Raalte en Lochem. Hans Koolhof: “Ik ben supertrots. Deze trofee zet ons nog meer op de kaart in de Stedendriehoek. En ik doe het niet alleen, maar samen met mijn twee collega-vestigingsleiders en onze 130 medewerkers. De mensen op de werkvloer, daar komen de klanten voor terug.” Ter afsluiting is er een borrel en ruime gelegenheid om de drie winnaars te feliciteren. Pieter van de Mosselaar, organisator en uitgever Driesteden Business, kijkt terug op een geweldige avond. “Het niveau van de bedrijven was erg hoog, voor mij zijn het alle zes winnaars. Mooi om te zien dat de Sterkste Schakel Trofee inmiddels naam en faam krijgt, het gaat echt leven in de regio.”

Historie 2015 

Riëd BV uit Twello gaat de geschiedenis in als de eerste winnaar van De Sterkste Schakel Trofee van Driesteden BUSINESS. Tijdens de feestelijke Finaleavond van de verkiezing van 2015 overhandigde juryvoorzitter Harry Webers de Running Up Award aan het team van Da Vinci International BV uit Vorden.

awards

Finalisten 2015

selfieRiëd BV, Twello. Winnaar Sterkste Schakel Trofee 2015.
Da Vinci Salonautomatisering, Vorden. Winnaar Running Up Award 2015.
Drukwerkdeal.nl, Deventer Hoegen Fietsverhuur, Nunspeet Aventus, Stedendriehoek Almat, Laren.

De juryleden 2015

Voorzitter: Harry Webers (Witteveen + Bos) Hannet de Vries – in ’t Veld (Beelen Groep) Ed Bergsma (ABN AMRO) Iwan Göbel (Burton Car Company) Albert van Hoff (Tap & van Hoff Notarissen) Juryadviseur: André Biester (Bureau Biester)