Schmidt Medica: klantgerichte zorg als visie

De medische en paramedische zorg kan nog groeien in ondernemersgeest en klantgerichtheid. Dat is de vaste overtuiging van algemeen directeur Marc Schmidt, die bezig is deze visie uit te bouwen in zijn nieuwe gezondheidscentrum.

In 35 jaar tijd groeide Schmidt Medica uit van een kleine medisch speciaalzaak tot een top 5-leverancier van onder andere steunkousen in Nederland. Inmiddels heeft het bedrijf ruim 40 medewerkers en vestigingen in Zutphen, Veenendaal, Nijmegen en 50 servicelocaties in onder andere Gelderland, Overijssel en Noord- Brabant. “Decentralisatie is een bewuste keus: wij komen naar de klant toe”, aldus Schmidt die het bedrijf in 2010 overnam.

Gezondheidscentrum Vijverstaete, een recent initiatief van Schmidt, waar het bedrijf sinds 1 augustus gevestigd is, past precies binnen zijn visie. Schmidt genoot zijn opleiding aan de Hotelschool en gastvrijheid is voor hem vanzelfsprekend. “Als klanten bij ons komen, wil ik ze een goed gevoel geven én ze moeten met een glimlach de deur uit.” Genoemde aspecten zijn ook leidend binnen zijn bedrijfsvoering. “Wij nemen nooit genoegen met wat acceptabel is; wij geven in onze servicegerichtheid geen 100 maar 110 procent. Dat komt onder meer tot uiting in onze speciale Vijverstaete Shuttle service. Dit houdt in dat onze cliënten desgewenst kosteloos thuis opgehaald worden voor een afspraak bij ons, en na afloop weer keurig thuisgebracht. Verder onderscheiden wij ons als team onder meer door complementaire zorgspecialisten onder één dak te verzamelen”, verklaart hij.

Het aantal (para)medische diensten bij Schmidt Medica is even groot als veelzijdig. Dankzij een loketfunctie zijn de lijnen tussen alle specialisten en therapeuten kort. “Neem voetzorg. De medisch pedicure zit hier naast de podotherapeut en de orthopedisch schoenmaker. Ze kunnen makkelijk met elkaar overleggen en daardoor snel schakelen. De cliënt doet dus één keer zijn verhaal. Ook de lijnen met de behandelend artsen in het ziekenhuis zijn heel kort, geen ruis op de lijn!”

Binnen het bedrijf worden cliënten voorzien van totale service op het gebied van orthopedische hulpmiddelen, therapeutisch elastische kousen, borstprothesen, orthopedisch schoeisel en andere medische hulpmiddelen. Een team van medisch pedicures, podotherapeuten, oedeemtherapeuten, fysiotherapeuten, orthopedisch schoenmakers en compressieadviseurs staat garant voor topzorg. Andere voorbeelden van de door Schmidt omarmde ‘vloeiendelijnszorg’ zijn het handenspreekuur en het sportspreekuur. Klanten komen op één moment voor meerdere disciplines.

Om de visie te completeren, bedacht Schmidt in 2015 ‘Betsy’, voor mensen die voor het aan- of uittrekken van steunkousen zijn aangewezen op mantel- of thuiszorg. “Bij Betsy bepaalt de klant wanneer er iemand komt om hem of haar te helpen.” Inmiddels komen onder het motto ‘u vraagt, wij draaien’ ruim 250 Betsy’s in 40 plaatsen in Nederland, twee maal per dag met een glimlach bij hun klanten!

Schmidt is nog lang niet klaar met het doorontwikkelen van zijn visie in de zorg. “Er zijn nog veel kwaliteitsslagen te maken in de Nederlandse zorgsector. Het kan nog veel klantgerichter, beter, leuker én makkelijker.”

Schmidt Medica
Piet Heinstraat 11
7204 JN Zutphen
0575 – 514 997
info@schmidtmedica.nl
www.schmidtmedica.nl

 

- Advertentie -