Begin 2018 versterkte Van Mossel KIA haar positie door de overname van twee KIA-dealerbedrijven in Amersfoort en Harderwijk. Met nu vijf KIA-locaties in rayon Oost- en Midden-Nederland zet Van Mossel KIA vol in op klant- en medewerkerstevredenheid. Met succes, getuige de uitverkiezing tot KIA topdealer in 2017 én 2018.

De overname eind 2014 van twee KIA-vestigingen in Apeldoorn-Noord en Deventer was bedoeld om Van Mossel KIA strategisch neer te zetten in Oost-Nederland. In 2016 verstevigde Van Mossel KIA haar positie in deze regio door de overname van dealerschappen in Hengelo en Zwolle. Bovendien verhuisde Van Mossel KIA dat jaar naar een splinternieuw pand in Apeldoorn-Zuid. En begin 2018 dus opnieuw twee overnames. “De rayons van Amersfoort en Harderwijk sluiten precies aan bij ons werkgebied, een unieke kans, want het terrein van de buurman komt maar één keer te koop”, lacht Bas Huijzer, commercieel en operationeel directeur van het KIA-cluster binnen Van Mossel.

Eind 2015 werd de vestiging Deventer gesloten en de activiteiten hiervan samengevoegd met die van Apeldoorn. “Inmiddels weten onze klanten de weg naar Apeldoorn-Zuid te vinden. Onder meer dankzij onze kosteloze haal- en brengservice en het feit dat men bij klein onderhoud hierop kan wachten. En je rijdt er via de A1 zo naartoe”, stelt Huijzer. “Momenteel ontwikkelen we ons razendsnel, het merk zit in een stijgende lijn. En op de zakelijke markt groeien we nog harder.” Hij verklaart het succes onder meer met de slogan ‘Van Mossel KIA biedt meer dan u verwacht’. “We onderscheiden ons door een stuk aandacht en waardering voor onze klanten. Koffie van versgemalen bonen, ’s ochtends een croissantje met jam, maar ook een kwalitatief hoogwaardige inrichting die onze klanten comfort biedt. Die meerwaarde moet ervoor zorgen dat de klant op gevoel de auto graag bij ons koopt.”

Het bedrijf is kerngezond: zowel omzet, verkopen als klanttevredenheid vertonen een stijgende lijn. Huijzer heeft daardoor de afgelopen periode moeten uitbreiden qua werkplaats- en verkooppersoneel. “Klant- en medewerkerstevredenheid vormen absoluut de basis van ons businessmodel. Dat de fabrikant ons gelijk al beloont met de uitverkiezing tot KIA Topdealer 2017 én 2018, is de kroon op ons werk.” Eerstvolgende projecten: grondige verbouwing van de vestigingen in Amersfoort en Harderwijk en uitbreiding van een professioneel klantcontactcentrum. Precies: om de klant nog beter van dienst te zijn. “Wij streven naar een 10.”

Van Mossel KIA Apeldoorn
Oude Apeldoornseweg 40b
7333 NS Apeldoorn
www.kia-vanmossel.nl

- Advertentie -