Oeps, een deukje bij het achteruitrijden, een auto-inbraak of een kras door vandalisme, het kan iedereen overkomen. Bij schade aan je auto, caravan, camper of bedrijfswagen biedt Ron Pouw uitkomst. Met zijn schadebedrijf ASN Pouw weet hij elke auto weer als nieuw te maken, doorgaans zonder tussenkomst van externe partijen. “Het is een arbeidsintensief proces, maar als wij ons werk goed gedaan hebben, is er niets meer te zien van die aanrijding, inbraak of vandaal.”

Een korte historie
Het begon allemaal aan de Sleutelbloemstraat in Apeldoorn, waar vader Pouw midden jaren zeventig voor zichzelf begon. Na nog geen twee decennia nam zoon Ron op zijn dertigste het schadebedrijf over. “Begin deze eeuw waren we echt uit ons jasje gegroeid en dat resulteerde in een verhuizing naar een modern en vooral ruim pand even verderop.” Sindsdien biedt ASN Pouw plek aan zo’n veertig auto’s die wachten om weer hersteld te worden door een van de zeventien specialisten binnen het bedrijf.

De aanpak
Iedere auto die binnenkomt wordt in de eigen wasstraat gewassen, waarna onderdelen rondom de schade worden gedemonteerd. “Daarna gaat de plaatwerker uitdeuken, volgt de voorbewerking en kan de spuiter aan de slag”, legt de inmiddels 55-jarige Pouw uit. “Er zijn drie spuit-droog cabines, waar ook busjes in passen. Als het spuiten is afgerond, monteren we alle onderdelen weer, eventueel met nieuwe onderdelen die in ons eigen magazijn binnenkomen. Mocht het nodig zijn, kunnen we hier ook uitlijnen, airco vullen, het systeem uitlezen en indien nodig resetten en de wielen balanceren.” Pouw is er trots op dat alles in eigen beheer kan worden uitgevoerd. “Het duurt vaak een paar dagen, maar als mensen hier weer wegrijden is hun auto weer helemaal spic en span.”

Een innovatief bedrijf
Pouw houdt niet van stilstand, hij blijft ontwikkelen en volgt innovaties op de voet. “We hebben hier tegenwoordig een hightech mengmachine voor lakken, de Daisy Wheel. Waar we voorheen met de hand lak moesten mengen met letterlijk een druppeltje van dit en drie druppeltjes van dat, gebeurt dat nu automatisch waardoor de kleuren altijd perfect zijn en altijd identiek aan vorige batches.”

De recente uitbreiding
De nieuwste ontwikkeling binnen ASN Pouw is de uitbreiding met een tweede vestiging. Per 1 november is het Zwolse ASN Upper ook in handen van Pouw. “Zij stuurden al veel schades door en nu kreeg ik de kans om het hele bedrijf over te nemen. Een mooie zet voor ons om de omzet te kunnen verhogen en meer klanten te bedienen”, zegt Pouw. “De grote schades blijven we hier in Apeldoorn doen, omdat we hier de nieuwste apparatuur hebben. In Zwolle focussen we ons op de reguliere schades.”

- Advertentie -