Het grootste assortiment standaard blikken in de Benelux, custom made blikmodellen met of zonder opdruk. Meet The Box! Dit bedrijf levert vanuit Apeldoorn opvallende promotionele verpakkingen aan nationaal en internationaal bekende bedrijven in sectoren als food, cosmetica, tabak en petfood.

The Box is een business-to-business onderneming met een klantgericht team. De blikken worden in China geproduceerd en de export naar 25 landen is goed voor 70 procent van de omzet, met Duitsland als grootste exportmarkt. “We hebben een eager en lean team, voor wie de klant geen nummer is. Dat betekent dat we snel reageren op orders en ook flexibel zijn als de klant een order wil wijzigen”, aldus directeur Tony Veer. “De business is heel veelzijdig, we bedienen de winkelier om de hoek maar ook de grotere merkfabrikanten.”

Blik is uitermate geschikt om een merk- of bedrijfsnaam voor lange termijn te promoten vanwege de lange levensduur. “In Nederland wordt inmiddels bijna 96 procent gerecycled. Blik wordt dan ook meer en meer als verantwoorde verpakking gezien. Immers, blikken krijgen bijna altijd een tweede leven, mensen gooien mooie trommels niet weg”, aldus Veer. En was blik voorheen vooral functioneel, tegenwoordig is het onderdeel van de marketingmix van bedrijven.
“Wij spelen daar op in met blikken in speciale vormen, bijvoorbeeld een uitvergroot snoepje in blikvorm waar de snoepjes in verpakt worden.”

The Box stamt uit 1998, toen Veer met een management buy-out een divisie van Crown Cork & Seal overnam. Naast het hoofdkantoor in Apeldoorn beschikt het bedrijf ook over verkoopkantoren in Groot-Brittannië en Finland. Dankzij het BRC-certificaat, dat garandeert dat een bedrijf het productieproces van voedingsmiddelen en bijkomende producten en diensten als verpakkingen en transport volledig beheerst, mag The Box ook aan de levensmiddelenindustrie en supermarkten leveren. Door de jaren heen ontwikkelde het productportfolio zich steeds verder. Zo werd het assortiment vorig jaar uitgebreid met aluminium blikjes voor met name watergedragen producten zoals cosmetica. Licht in gewicht en corrosiebestendig dankzij de lucht- en vloeistofdichte afdichting. “Luisteren naar de markt is belangrijk en we merkten dat die vraag leefde. Momenteel is dat product redelijk aan het exploderen en hetzelfde geldt voor het transparante PET-potje met aluminium schroefdeksel dat we februari dit jaar op de markt hebben gebracht”, vertelt Veer. Daarmee onderstreept hij de kracht van The Box. “Klanten weten dat we graag voor hen aan de slag willen om de best passende blikverpakking te leveren. Wij van onze kant proberen mee te denken en hen te ontzorgen.”

The Box
Laan van de Kreeft 100
7324 BX Apeldoorn
055-3603851
info@theboxnl.com
www.thebox-blikken.nl

- Advertentie -