Ruim een jaar geleden nam Guido van Tongeren de aandelen van het familiebedrijf over en voegde hij alle bedrijfsonderdelen samen onder één noemer: Henk van Tongeren Water & Techniek. Tegelijkertijd investeerde de innovatieve directeur flink in efficiëntere machines en energiezuiniger pompen en greenpower aggregaten. Resultaat: een slagvaardig bedrijf dat klanten geheel ontzorgt.

Henk van Tongeren Water & Techniek is een grote landelijke speler, zo blijkt uit de orderportefeuille. Het bedrijf verzorgde de bronbemaling van projecten als de A2-tunnel Maastricht, de A9-tunnel bij Amsterdam, de verdiepte ligging van de N31 in Harlingen en diverse spoorwegonderdoorgangen in de regio. Momenteel telt het bedrijf vier vestigingen (Apeldoorn (hoofdkantoor), Zwolle, Eibergen en Appingedam) en 85 medewerkers.

Een van de hoofdactiviteiten is bronbemaling: het tijdelijk verlagen van de grondwaterstand zodat riolering of kelders aangelegd kunnen worden. “Traditioneel besteedt een aannemer dit in onderaanneming uit als regie- of verhuurklus. Wij werken als team met eigen projectleiders, werkvoorbereiders en geohydrologen en voeren deze werkzaamheden als gespecialiseerd aannemer uit”, aldus Van Tongeren. “We willen niet alleen pompen en buizen verhuren, maar ook echt van meerwaarde zijn en de klant ontzorgen.”

Bronbemaling is zeker niet de enige dienstverlening van het bedrijf. Zo richt Henk van Tongeren zich op klantvragen op het grensvlak van water en techniek: van cv-ketels installeren en riolen overpompen tot het plaatsen van verticale kwelschermen om natuurgebieden en dijken te beschermen en het infiltreren van regenwater – zeer actueel, nu steeds vaker sprake is van wateroverlast.

80 procent van de opdrachtgevers zijn bedrijven, daarnaast behoren ook particulieren, woningcorporaties en overheden tot de klantenkring.

Om klanten optimaal van dienst te kunnen zijn, investeerde Van Tongeren in zijn machinepark. “Dieselpompen worden maatschappelijk steeds minder geaccepteerd. Dus doen wij onderzoek naar efficiëntere en energiezuinige pompen voor het onttrekken en infiltreren van water – ons specialisme.” In de markt wil hij zich met zijn bedrijf onderscheiden op betrouwbaarheid en slagvaardigheid. “Kwaliteit is tegenwoordig een minimumeis. Bij ons geldt: afspraak is afspraak, we scheppen eerlijke en realistische verwachtingen en lopen niet weg als er problemen zijn. De klant kan ervan op aan: de techniek is betrouwbaar en wij zijn betrouwbaar”, zegt hij. “Daarnaast zijn lange wachttijden niet meer van deze tijd. De klant verwacht snelle en flexibele oplossingen. Ik geniet als een klant ’s avonds belt en ik heb het ’s ochtends opgelost.”

Henk van Tongeren Water & Techniek
Zwaansprengweg 9,
7332 BE Apeldoorn
T 055 – 368 23 00
info@henkvantongeren.nl
www.henkvantongeren.nl

- Advertentie -