‘Gezellig eten bij Vera & Pim.’ Zo staat het op hun website. En al zeggen ze het zelf, de recensies her en der over hun Restaurant Amuse aan de Eperweg 47-B in ’t Harde maken overduidelijk dat ze de waarheid en niets dan de waarheid spreken. Want als de gasten iets roemen, dan is het de gezelligheid. In één adem met al het smakelijks dat er op de kaart staat en wat ze uiteindelijk overheerlijk bereid op hun bord krijgen. Dat alles ingebed in, of om het in restauranttaal te zeggen, geserveerd op een bedje, zeg maar gerust een kingsize bed van gastvrijheid.

De smaakmakers
De kracht van Amuse: gasten aangenaam verrassen. Blijven verrassen. Elke dag weer. En dat al 22 jaar. Ja, want zo lang zijn kok Pim en zijn vrouw en gastvrouw Vera Kleinrensink al letterlijk en figuurlijk de smaakmakers van Amuse. Met als extra steun, al ruim 10 jaar, kok Mark van Schie.

Als Vera Kleinrensink de keuken van Amuse in één woord zou moeten typeren, welk woord zou dat dan zijn? Haar antwoord komt razendsnel: ‘Eerlijk! Niks hyperigs dus, geen fratsen. Nee, werken met goudeerlijke producten. Van lokale en regionale leveranciers. Kruiden van de buren, de A.Vogel tuinen. En van ons eigen terras. Deze plukken we dus maar al te vaak, zo vers als maar kan, onder de ogen van onze gasten. Onze groenten komen ook voor een deel uit eigen tuin. Juist daardoor zijn wij in staat om qua gerechten in te spelen op, maar zeker ook te spelen met de seizoenen.”

Heerlijke onzekerheid troef
Over dat spelen met de seizoenen, als dat ergens aan de orde is, dan is het bij het Amuse Proeverijmenu. Vera: “Daarbij serveren we per persoon, verdeeld over 5 gangen, 10 gerechtjes. Twee voorafjes, twee soepjes, twee tussen- , twee hoofdgerechten en twee toetjes. Zodat je echt een compleet beeld krijgt van wat en hoe wij koken… Bovendien is het een verrassingsmenu. Waarbij we natuurlijk wel even van te voren aan de gasten vragen wat ze zeker niet of juist wel willen eten en waar ze allergisch voor zijn. Maar verder is het heerlijke onzekerheid troef en kan onze keuken zich helemaal laten zien. En proeven natuurlijk. In gerechten waar hun trots en hun passie van afdruipen.”

Aangenaam prikkelt
Dat juist dit menu aanslaat verbaast Vera niet: “Nee, want dat je als gast niet weet wat je krijgt, dat je eigenlijk helemaal niet op de kaart hebt moeten zoeken, dat maakt uit eten bij ons echt spannend. Ja, ik merk dat het gasten aangenaam prikkelt. En dat ze gerechten proeven die ze anders bijna zeker weten niet genomen hadden. Maar waar ze maar al te vaak bij een volgend bezoek weer om vragen.”

De kosten van het Amuse Proeverijmenu: e 44,50 per persoon. Huiswijnen: vanaf e 4 per glas. 

- Advertentie -