All-Inn Verspreidingen is marktleider in Overijssel en Gelderland als het gaat om het verspreiden van drukwerk. De ambitie is echter om voor klanten ook de stappen die eraan voorafgaan te optimaliseren en steeds meer effectieve marketing op maat aan te bieden.

De afgelopen jaren heeft All-Inn Verspreidingen zich dan ook bekwaamd in segmenteren: zorgen dat de folder bij de juiste klanten terechtkomt en dat dit leidt tot zo veel mogelijk bezoekers in de (online) winkel. “En erop toezien dat je de beste uitstraling hebt als ze in je winkel komen, en dat je ze wat meegeeft om te laten zien dat ze bij jou zijn geweest. Folders zijn tegenwoordig veel meer onderdeel van een compleet stappenplan”, verklaart directeur Pim Jansen. “Daarbij nemen we online communicatie steeds meer mee om online en offline over en weer positief te beïnvloeden. Als je weet wie je klant is, heb je toekomst.”

Ter illustratie geeft hij een voorbeeld. “Stel, je klant krijgt op woensdag een folder. Hij gaat naar de website, die hij wegklikt omdat er bezoek op de stoep staat. Als hij de volgende dag de digitale krant opent, verschijnt de advertentie opnieuw in beeld. Die combinatie met een offline campagne heeft gewoon keihard succes.” Om klanten te ondersteunen op dit vlak, ontwikkelde Jansen het kenniscentrum, waarmee heel gericht doelgroepen te selecteren zijn. Bijvoorbeeld op criteria als reistijd tot de winkel(s) en persoonlijk profiel (inkomen, levensfase, interesses). “Op die manier sluit een reclamecampagne steeds beter aan op de persoon. Als je Ferrari’s verkoopt, komt de folder alleen terecht bij mensen die zo’n auto kunnen betalen.”

Die precieze targeting zorgt voor een flinke kostenbesparing bij klanten van All-Inn Verspreidingen. Jansen: “Eerst heb je bijvoorbeeld 3 miljoen folders nodig. Maar als je je kunt beperken tot de huishoudens uit je doelgroep, zijn dat er nog maar 1,4 miljoen. Zo sluit je enorm veel waste uit. Dat betekent 50 procent lagere druk- en verspreidkosten. Je kunt bij wijze van spreken voor hetzelfde geld twee keer bij je klant terechtkomen.” Het kenniscentrum biedt verder inzicht in de eigen omzet en de concurrenten in een bepaald verspreidingsgebied.

Naast verspreiden en segmenteren is All-Inn zich gaan toeleggen op drukwerk, sinds enkele maanden ook via de webshop All-Innstore. nl. “Wij willen klanten één aanspreekpunt bieden voor het hele traject, one-stop shopping. Door innovatie en het verdiepen van onze kennis willen de return on investment van elke folder steeds verder omhoog brengen”, aldus Jansen. “Dat zit bij ons in de cultuur: slechte bedrijven goed maken, goede bedrijven geweldig.”
All-Inn Verspreidingen B.V.

Koppelstraat 36
7391 AK Twello
0571 – 274 137
info@verspreidingen.nl
www.verspreidingen.nl

- Advertentie -