Ambachtelijke pannenkoeken zoals oma ze bakte. Daar staat Reuvershoeve voor. Minder bekend is dat deze Brummense horecagelegenheid ook zakelijke arrangementen op maat verzorgt. “En dat op 10 minuten van de snelweg met een ruim eigen parkeerterrein naast de deur.”

Bij Martijn en Wouter Westdijk stroomt horecabloed door de aderen. Oma startte in 1967 Pannekoekhuis Strijland in Rheden, dat werd voortgezet door hun vader. “Al vroeg leerden we dat het geen baan van 9 tot 5 was en dat je flexibel moest zijn. Maar ook hoe je een pannenkoek moet bakken en hoe je die formule succesvol in de markt zet.” Toen op de locatie van de voormalige spookboerderij in Brummen een horeca-/ recreatieve bestemming mogelijk bleek, sprongen de broers erop in en begonnen ze in 2014 hun eigen pannenkoekbakkerij.

De pannenkoeken worden nog steeds volgens het recept van oma bereid. “We houden vast aan een aantal ambachtelijke elementen die bijdragen aan de kwaliteit van het eindproduct: dezelfde koekenpannen, hetzelfde beslag en verse eieren om de pannenkoeken luchtig en krokant te maken.” Leuk detail: voor de keuken is een glazen schuifwand geplaatst zodat gasten kunnen zien hoe hun pannenkoeken bereid worden. “Vanwege die ambachtelijke aanpak noemen we onszelf ook een pannenkoekbakkerij.”

De omgeving sluit naadloos aan bij de sfeer van weleer: Reuvershoeve is landelijk gelegen aan de N345 en het terras op het zuiden biedt gasten een weidse blik over de landerijen. Toch zijn het dorp Brummen en de stad Zutphen vlakbij en is de snelweg richting Arnhem, Deventer en Amsterdam op slechts 10 minuten afstand.

Binnen in het restaurant heerst rust, buiten kunnen kinderen zich vermaken op een kinderboerderij of in de speeltuin. Binnen biedt het ruimte aan 240 personen en er zijn 140 parkeerplekken op eigen terrein. Naast pannenkoeken kunnen gasten ook à la carte eten. “Denk aan een biefstuk, saté of salade, maar ook een barbecue, buffet, aangeklede borrel of high tea behoort tot de mogelijkheden”, aldus de gebroeders Westdijk.

Voor de zakelijke klant vormt Reuvershoeve een originele locatie voor diverse arrangementen. “Als we de grote ruimte in tweeën splitsen door een geluiddichte wand, ontstaat een prima vergaderlocatie, die voorzien is van de benodigde audiovisuele middelen.” De locatie combineert eigentijds detail met traditioneel karakter: hoge plafonds met houten balken, grote historische zwart-witfoto’s en grote ramen met uitzicht op het groen. Daarnaast bieden Martijn en Wouter Westdijk diverse teambuildingactiviteiten aan, zowel op eigen terrein als in de omgeving. “Ondernemers kunnen bijvoorbeeld gaan boogschieten of op een Solex de omgeving verkennen. En uiteraard de zakelijke bijeenkomst omlijsten met een lunch of een etentje. Voor elke doelgroep is er een aanbod op maat.”

- Advertentie -