Het beste van twee werelden, dat is Ten Kate flowers & decorations. Aan de ene kant de winkel, de wereld vooral van en voor particulieren aan de Twelloseweg 8 in Deventer. Aan de andere kant de verhuur- en decoratieafdeling, de wereld van en voor met name events voor de zakelijke markt aan de Mr. van Marlestraat 2A in Deventer, beter gezegd in Steenenkamer, de buurtschap aan de westkant van de IJssel.

Evenementen van allure
Bruiloften en partijen, heel kort door de bocht en misschien wel een tikje oneerbiedig gesteld, dat is het domein van Ten Kate flowers & decorations. Een betere, meer accurate bewoording voor waar het bedrijf zich al jaren met succes mee bezighoudt: het aankleden van evenementen. Aankleden in brede zin: van het verhuren van bloemen en planten tot en met het als totaalconcept inrichten van een event. Evenementen in alle soorten, maten en uitvoeringen. Congressen, beurzen, conferenties, noem maar op. In binnen- en buitenland. Om er inderdaad een paar te noemen: TEFAF Maastricht, Art Basel,Ricoh Open, PAN Amsterdam, TEFAF New York, Eurotop, KLM Open, Miljonairsfair en – dichter bij huis – het Concour d’Elegance op Paleis ‘t Loo, de Internationale Menwedstrijden in Beekbergen en, ook op ‘t Loo, Royal Polo. Bijeenkomsten kortom van naam en faam. En van allure.

Daarmee is niet gezegd dat het alleen aansprekende evenementen zijn waar Ten Kate flowers & decorations van de partij is. Integendeel, wat er ook te vieren is (een bruiloft, een bedrijfsopening, een huldiging, noem maar op) of wat voor ruimte er ook moet worden opgefleurd, ook daarvoor bent u er aan het beste adres.

Over opfleuren gesproken… Dat gaat veel verder dan alleen bloemen en planten. Want als Ten Kate flowers & decorations ergens voor staat, dat zijn het totaalconcepten. Complete inrichtingen dus waarin groen, bloem en accessoires in perfecte harmonie bij elkaar komen. Alles onder één dak dus, inclusief een eigen spuiterij, zagerij en timmerafdeling.

Wij doen wat wij zeggen en onze
lijnen zijn kort. Dat werkt prettig

Kers op de taart
Joachime Hutten, de tweede generatie Hutten in het bedrijf, is – afgaande op haar visitekaartje – officieel office manager. In de praktijk komt het erop neer dat zij zich vooral bezighoudt met de zakelijke kant van alle projecten. Alles in het voor- en natraject van elk traject is haar verantwoordelijkheid. “Wat ik vooral zo mooi vind? Dat wij vanuit het oosten van Nederland toch maar mooi een succesfactor, om niet te zeggen vaak de kers op de taart zijn bij de meest uiteenlopende evenementen wereldwijd en bij alle denkbare festiviteiten in alle mogelijke bedrijfsomgevingen.”

De basis of, om het ‘bloemig te zeggen, het zaadje van het succes van nu is geplant door meneer Ten Kate in het jaar 1895. De echt serieuze groei van het bedrijf dateert van na 1978, toen de eerste generatie Hutten – vader Tom en moeder Suzan Hutten – Ten Kate flowers & decorations overnam.

Wij doen wat wij zeggen en onze lijnen zijn kort. Dat werkt prettig

Zoals gezegd is ook de tweede generatie – dochter Joachime, zoon Bastiaan en zijn vrouw Barbara – inmiddels actief in de zaak. Een heus familiebedrijf dus. Joachime: “Dat staat buiten kijf. Ik heb mijn vader nog geen dag horen zeggen dat hij naar zijn werk ging. Sterker, in de familie zeggen wij maar al te vaak dat hij drie kinderen heeft: de zaak, mijn broer en ik. Passie voor zijn vak is bij hem dan ook alles behalve een loze kreet, maar de realiteit, de praktijk van elke dag. Net als bij ons en bij alle overige collega’s! Trouwens, binnenkort gaan we met zijn allen – en natuurlijk feesten onze klanten ook mee – vieren dat mijn ouders al 40 jaar de trotse eigenaars zijn van Ten Kate flowers & decorations”

Passie voor klanten
Die passie voor het vak zit in het DNA van het bedrijf. En vertaalt zich ontegenzeggelijk ook in passie voor klanten. Joachime: “Ons succes, bij elk project, hoe groot of hoe klein ook, is altijd een gezamenlijk succes. Het succes van de klant en ons, van ons en de klant. Van samenwerken dus, van afstemmen, van invoelen… Alles wat ook maar nodig is om zo helder mogelijk te krijgen wat de klant voor ogen heeft. Want alleen dan kunnen wij ons vakmanschap en onze creativiteit ten volle tot hun recht laten komen. En gestalte geven in een ontwerp en uiteindelijk een uitvoering die van het project in kwestie in alles een beleving maken. Een dag, een evenement, een festiviteit om nooit te vergeten.”

Winnaar Sterkste Schakel 2018
Dat Ten Kate flowers & decorations synoniem is voor klantgerichtheid, blijkt maar weer uit het feit dat het bedrijf in 2018 winnaar werd van De Sterkste Schakel in de sector Handel. De jury van deze expliciet voor klantgerichtheid uitgeloofde prijs was onder meer erg onder de indruk van de winkel van het bedrijf. Deze is in al zijn 600 vierkante meters met recht ‘het best bewaarde geheim van het Oosten’. Joachime Hutten: “Ik ben echt superblij met het winnen van deze trofee. Ik had het niet verwacht. Wel gehoopt natuurlijk, want als we meedoen aan een uitverkiezing, dan willen we hem ook wel graag winnen. Qua timing kwam de winst echt fantastisch uit, want vlak daarna – op 1 april 2018 – vierden we dat mijn ouders de zaak precies 40 jaar hadden. Dat maakte mij extra trots!”

Oase van inspiratie
Om nog even bij het best bewaarde geheim van het oosten te blijven, bij de winkel dus aan de Twelloseweg in Deventer: dat is in alles een ware oase van inspiratie. Een doorlopende verrassing van een veelheid en diversiteit aan bloemen, planten en woondecoraties. Eén en al sfeervolle verwondering. Voor elke stijl en smaak van inrichting. Plus natuurlijk zeeën van dagverse bloemen en planten. En alsof de winkel op zich al niet bijna overdadig veel kijkplezier te bieden heeft, is er buiten ook nog een potten- en beeldentuin. Los van vakmanschap en creativiteit is het bij Ten Kate flowers & decorations ook vooral een zaak van handen uit de mouwen, van aanpakken dus. Joachime: “Wij zijn dan wel de kers op de taart, die kers komt in de regel op het laatst in het proces. Dus is het bij ons maar al te vaak werken tegen de deadline. Dat vraagt om snel schakelen, om improvisatievermogen, om soepelheid, om ad hoc beslissingen nemen en – zeker niet onbelangrijk – om leveranciers die daarin met ons mee kunnen. Welnu, dat alles hebben we in huis. Ruimschoots zelfs. Dat heeft alles te maken met het feit dat wij een betrouwbare partner zijn voor onze opdrachtgevers en klanten. Wij doen wat wij zeggen en onze lijnen zijn kort. Dat werkt prettig!”

Spelen met de seizoenen
Als één ding als een rode draad loopt door alles wat er bij Ten Kate flowers & decorations gebeurt, dan is het – natuurlijk – de natuur. Joachime: “Wij werken met echte bloemen en planten. Dat betekent dat, of we dat nou willen of niet, de natuur leidend is. En dat wij dus moeten spelen met de seizoenen. Dat doen wij dan ook. Graag zelfs. Vol overtuiging. Bij elk project weer. Letterlijk en figuurlijk. Zo zijn we wel eens genoodzaakt om de natuur een handje te helpen. En bloemen en planten, door ze in een warme of juist koude ruimte te zetten, juist een beetje te prikkelen of juist een beetje af te remmen in hun groei en bloei. Zodat precies op de dag van het festijn de bloemen en planten in kwestie op hun allermooist zijn.”

Winkel:
Twelloseweg 8
7419 DJ Deventer
0570 612273
info@tenkate-deventer.nl
Verhuur & Decoratie / kantoor:
Meester van Marlestraat 2a
7439 AG Steenenkamer
0570 612273
info@tenkate-deventer.nl

- Advertentie -