Niet iedereen houdt zich altijd aan gemaakte financiële afspraken. In zulke gevallen biedt Karreman Gerechtsdeurwaarders en Juristen ondernemers een breed juridisch dienstverleningspakket om die openstaande factuur toch betaald te krijgen.

Elke ondernemer wil voor zijn product of dienst betaald worden. Maar wat als een klant steeds maar niet betaalt? Vaak schakelen schuldeisers dan een incassobureau in dat met name aanmaningen stuurt in de hoop dat de factuur alsnog betaald wordt. Indien een incassobureau geen succes heeft, komt de gerechtsdeurwaarder in beeld. “Wij zijn onder meer wettelijk bevoegd om mensen dan te dagvaarden om voor de rechter te verschijnen. En na de uitspraak van de rechter hebben wij ook als enige de bevoegdheid om beslaglegging te doen, mocht dat nodig zijn”, aldus Erik Hamer, gerechtsdeurwaarder en jurist bij Karreman Gerechtsdeurwaarders en Juristen in Apeldoorn, en tevens directeur en mede-eigenaar.

Karreman Gerechtsdeurwaarders en Juristen verenigt beide takken van sport (incasso- en gerechtsdeurwaardersdiensten) onder één dak. “Daardoor hebben onze opdrachtgevers en debiteuren steeds maar één aanspreekpunt. Ook leggen onze gerechtsdeurwaarders bij het verrichten van incassoactiviteiten huisbezoeken af. Een persoonlijk bezoek van een gerechtsdeurwaarder heeft doorgaans meer effect dan het sturen van een e-mail of brief. Bovendien zijn onze gerechtsdeurwaarders uitgerust met een mobiele pinautomaat, zodat direct afgerekend kan worden.”

Karreman heeft eigen juristen in dienst voor juridische interventie indien de zaak hierom vraagt. “Onze juristen dienen als steunpilaar en sparringpartner voor onze opdrachtgevers en gaan maximaal voor iedere zaak. Dat is ook onze kracht. Helaas betekent dit ook af en toe dat we ondernemers moeten adviseren om af te zien van een zaak.” In dat licht raadt Hamer ondernemers aan om de administratie goed te organiseren en potentiële klanten vooraf te screenen, met name indien het om grote belangen gaat. “Zorg ervoor dat de opdrachtbevestiging en de algemene voorwaarden goed ingeregeld zijn in de werkprocessen en dat afspraken worden vastgelegd. Veel ondernemers handelen op basis van goed vertrouwen en mondelinge afspraken. Dat gaat vaak goed, maar leidt ook geregeld tot discussies.”

Bij Karreman Gerechtsdeurwaarders en Juristen zijn bijna 30 medewerkers in dienst. “Voordeel van onze middelgrote organisatie is dat we beschikken over de benodigde slagkracht en capaciteit om zaken gedegen te behandelen en dat we het overzicht houden. Wij kennen onze klanten en hierdoor kunnen wij snel schakelen en maatwerk leveren.” Een relatief nieuwe dienst is Mediation, gericht op partijen die samenwerken in bijvoorbeeld een groot werk en tegen een geschil aanlopen. Of werkgevers die moeilijkheden ondervinden bij een arbeidsrelatie. “Doel is altijd: escalatie voorkomen en indien mogelijk het liefst samen verdergaan.” Vandaar ook het motto van Karreman Gerechtsdeurwaarders en Juristen.

Karreman Gerechtsdeurwaarders en Juristen
Emmalaan 1, 7315 AK Apeldoorn – 055-5772828
info@mkarreman.nl – www.mkarreman.nl

 

- Advertentie -