Waar andere materialen tekort schieten, levert kreunen kunststoffen een duurzame oplossing in kunststof. Het Lochemse familiebedrijf is toonaangevend in de ontwikkeling en fabricage van nieuwe materialen en technische producten.

De bouw maakt al jaren dankbaar gebruik van de innovaties van Kreunen Kunststoffen, net als de betonindustrie en civiele techniek, de transportsector, food en machinebouw.

“Wij produceren oplossingen op maat, die overal worden gebruikt waar anders snel veroudering, rotting of slijtage optreedt”, zegt directeur Hans Kreunen. Hij is al de derde generatie in de onderneming, die in 1925 begon als ambachtelijk timmerbedrijf en zich ontwikkelde tot bouwbedrijf en timmerfabriek. Een van de eerste producten waarmee Kreunen Kunststoffen landelijk bekend werd was de DTS.-dorpel, die onder kozijnen in nieuwbouw- en renovatieprojecten nu op grote schaal toepassing vindt.

Al gauw ontdekten de specialisten bij Kreunen en steeds meer klanten in verschillende markten dat juist kunststoffen kunnen bijdragen aan duurzaamheid. Nieuwe producten volgden. Hollodeen. helpt woningen levensfasebestendig maken en Durodeen. geeft aangetaste kozijnen een tweede leven; de hoogwaardige nieuwe materialen sluiten naadloos aan op het bestaande en zorgen voor extra robuustheid op de meest kwetsbare plaatsen. Bovendien sparen ze portemonnee en milieu.

Met een uitgebreid machinepark produceert Kreunen Kunststoffen maatwerk voor elke klant. Hans Kreunen: “De bewerkingen lopen uiteen van conventioneel draaiwerk tot CNC-gestuurd freeswerk. We blijven kennis uit verschillende vakgebieden bundelen, en daarmee produceren we blijvende meerwaarde voor onze klanten en alle eindgebruikers.”

- Advertentie -