Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Ook op de arbeidsmarkt liggen er in 2014 volop nieuwe mogelijkheden. Mogelijkheden die je als ondernemer wel moet zien om ze te kunnen grijpen. Volgens Monique Berendsen, directeur van Match 4U, spelen innoveren, investeren en inspireren hierbij een belangrijke rol.

“Na de afgelopen zomer is er een duidelijke opleving merkbaar. Er worden meer projecten ontplooid met alle arbeidskansen van dien. Een prettige ontwikkeling die Match 4U toejuicht. Daarnaast zie je ook dat de arbeidsmarkt is veranderd. Wil je anno 2014 als werkgever of werknemer je kansen grijpen, dan moet je innoveren, investeren en inspireren. Want alleen daarmee sta je sterk in een veranderde arbeidsmarkt.”

Innoveren

“We leven steeds meer in een 24-uurseconomie en dat is ook merkbaar in de arbeidsmarkt. Veranderende omstandigheden vragen immers om een andere kijk op werk en werktijden. Een innoverende kijk. Niet meer van negen tot vijf denken, maar arbeid inkopen wanneer het nodig is. Bijvoorbeeld door het creëren van een arbeidspool van tijdelijke krachten waaruit je slim kunt putten. Die omschakeling vergt flexibiliteit van zowel werkgever als werknemer, maar levert onder aan de streep veel efficiëncy op.“

Investeren

“Innoveren naar een flexibelere werkomgeving is dus belangrijk. Maar blijf ook investeren in de mensen die echt waardevol zijn in jouw organisatie. Die investering zit echt niet puur in het loonstrookje. Juist het blijven binden en boeien betaalt zich op alle vlakken terug. Want een werknemer die zich gewaardeerd voelt, is bovengemiddeld bereid om voor jou een stap extra te zetten. Daarom moet je weten wat de ambities van die mede-werker zijn. Dus ontdek de carrièrewensen van je gewaardeerde krachten en investeer daarin. Bijvoorbeeld door gerichte trainingen. Dat maakt iedereen succesvoller.”

Inspireren

“Een veelgehoorde klacht op de werkvloer is dat inspiratie vanuit de werkgever vaak ontbreekt. Terwijl alles waaraan je positieve aandacht schenkt juist groeit en bloeit. Wees je daarvan bewust. Waarom staat die medewerker elke ochtend op en hoe zet je zijn drijfveren slim in binnen jouw bedrijf? Speel daar op in. Door hem te inspireren, met persoonlijke aandacht en coaching. Zo koester je je gewaardeerde werknemers en zo koesteren ze jou als gewaardeerd werkgever.”

Match 4U ondersteunt 

“Bedrijven die meer willen innoveren, investeren en inspireren hebben vaak baat bij gerichte ondersteuning. Match 4U, beste uitzendorganisatie van 2012 en runner-up in 2013, biedt die support graag, op alle vlakken. Van het samenstellen van een flexibele werknemerspool tot gerichte trainingen en coaching. Bel voor de mogelijkheden eens met Match 4U. Ook die investering haal je er dubbel en dwars uit!”


Match 4U

Nieuwstad 1, 7241 DL Lochem – Tel.: 0573 250 185

info@match4u.nl – www.match4u.nl

- Advertentie -