Thoma Assurantie- en Pensioenadviseurs in Lochem groeit gestaag. Zo nam het bedrijf vorig jaar drie andere adviesbedrijven over. “Een overname heeft zin als het kantoor past bij ons DNA. Hun dienstverlening moet aansluiten bij die van ons kantoor: brede advisering, met de nadruk op advisering in de zakelijke markt”, aldus algemeen manager Aernoud Hage.

Hans Thoma was pas 19 jaar toen hij het Lochemse advieskantoor en volmachtbedrijf van zijn vader overnam. Zijn vader koos in 1959 voor het vrije ondernemerschap als verzekeringsagent. In 1961 begon Thoma het volmachtbedrijf, dat zelf polissen kan opmaken en schades uitkeren. Dit zorgt ervoor dat relaties sneller en beter bediend kunnen worden. Inmiddels heeft de Thoma Groep volmachten van 19 verzekeraars.

In meer dan 55 jaar is de Thoma Groep, waar Thoma Assurantie- en Pensioenadviseurs deel van uitmaakt, uitgegroeid tot één van de grotere adviesbedrijven in Nederland. In totaal 85 medewerkers zijn werkzaam bij 6 vestigingen verdeeld over heel Nederland. “Breed, onafhankelijk advies is de basis van onze dienstverlening”, geeft Thoma aan.

Verzekeren neemt een belangrijke plaats in binnen de mogelijkheden van een onderneming om de gevolgen van zware risico’s af te schermen. Verzekeren is echter niet de enige oplossing. Goed advies begint daarom bij risicomanagement. Ondernemers krijgen hierbij inzicht in de risico’s die de continuïteit van hun bedrijf bedreigen. Bij integraal risicomanagement gaat het erom verzekeren pas als oplossing aan te wenden als er geen betere oplossing voorhanden is om een risico te beheersen. “Naast het verkrijgen van beter inzicht levert het in de praktijk vaak een forse besparing op”, stelt Hage.

Voorbeelden van risico’s waar ondernemers mee te maken kunnen krijgen, zijn onder andere risico’s aangaande leveranciers en afnemers, logistieke en administratieve processen en de geld- en informatiestromen. “Verder brengen we ook de risico’s rond de personele organisatie in kaart. En het uiteindelijke risicoprofiel geldt als uitgangspunt voor ons advies over verbetering van risicobeheer en risicofinanciering.” Voor dit diepgaande advies heeft de Thoma Groep diverse specialistische afdelingen.

De Thoma Groep blijft zich richten op brede advisering en bemiddeling voor de zakelijke markt. “Het goed bedienen van onze relaties is de basis van ons succes. Gemiddeld blijft een relatie 17 jaar bij ons en waarderen onze klanten ons met een 8,6. Dat zijn cijfers waar we dankbaar voor zijn en die ruim boven het marktgemiddelde liggen in onze branche”, zegt Hage. “De groei van onze organisatie geeft al onze medewerkers de energie om zich verder te ontplooien en zich vol enthousiasme in te blijven zetten voor onze relaties.”

 

Thoma Assurantie- en Pensioenadviseurs
Larenseweg 50, 7241 CN Lochem
t. 0573-251251 – info@thomagroep.nl – www.thomagroep.nl

- Advertentie -