Wie tussen Harderwijk en Zwolle over de A28 rijdt en een hapje wil eten, kan goed terecht bij Pim en Vera Kleinrensink op ’t Harde. Met hun restaurant Amuse zorgt het echtpaar al meer dan twintig jaar voor gerechten bereid met lokale producten en een grote dosis liefde. “Pim is al vanaf zijn zestiende kok.

Ook als hij vrij is, vind je hem in de keuken. Een diner bij ons betekent een avond uit in huiselijke stijl met veel gezelligheid en gewoon goed eten”, aldus Vera Kleinrensink. In 1995 was het echtpaar op zoek naar een geschikte plek om een restaurant te beginnen. Het moest een locatie zijn waar ze zelf konden wonen en ruimte voor grotere groepen zouden hebben. “We kwamen op ’t Harde terecht en zijn er nooit meer weggegaan.”

Lokaal
Restaurant Amuse ligt niet ver van de bekende A. Vogel tuinen. Veel kruiden en groenten die worden gebruikt in de keuken komen daar dan ook vandaan. Daarnaast staan er vooral lokale en regionale producten op de kaart, zoals wild uit de Kroondomeinen en rundvlees van koeien uit de wei even verderop. “Wij weten waar onze ingrediënten vandaan komen en dat proeven de gasten.”

Catering
Het echtpaar Kleinrensink verzorgt naast uitgebreide diners en speciale arrangementen in het eigen restaurant, ook catering op locatie. “Dat ontstond doordat vaste gasten vroegen of we bij hen thuis iets konden doen, inmiddels is catering uitgegroeid tot een groot deel van ons bedrijf.” Catering door Amuse betekent maatwerk, of het nu gaat om twintig verjaardagsgasten in een woonkamer of een ambachtelijk diner ter plaatse voor tientallen bruiloftsgasten. “We doen meer dan alleen het eten, we zorgen indien gewenst ook voor voldoende kapstokken, een gastvrouw bij de deur en schone handdoekjes op het toilet”, legt Vera uit. “Soms vraagt een klant iets dat onmogelijk lijkt, maar wij proberen altijd te denken in oplossingen. We benaderen externe partijen of passen ons eigen idee aan. Uiteindelijk komen we altijd tot een mooi resultaat.”

Ligging
Restaurant Amuse ligt centraal in het land en tegelijkertijd midden in de natuur “We hebben, naast onze tafels in het gewone restaurantdeel, een suite en ook een tuinkamer die open kan, waardoor je overdekt buiten kunt zitten.” Die ruimte is bij uitstek geschikt voor vergaderingen. “Daar serveren we dan een goede lunch of diner bij en dat kan ook op dagen dat we voor overige bezoekers gesloten zijn.” Vera wijst op de unieke locatie van restaurant Amuse. “Wat is er nou fijner dan na een zware vergadering even een wandeling te maken en af te sluiten met een goed diner?”

- Advertentie -