Opgericht in de jaren 50, heeft Disselhorst Totaal Installateur zich gaandeweg steeds breder ontwikkeld. Geheel eigentijds zet de groene tak – Disselhorst Green Energy – in op duurzame energie en de besparingsmogelijkheden ervan voor klanten.

Het installatiebedrijf realiseert en ontwerpt installaties in de (luxe) woningbouw, agrarische sector en utiliteitsbouw. Dit betreft onder meer het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van elektrotechnische licht- en krachtinstallaties, telecom- en datanetwerken, ventilatie, verwarming, loodgieterswerk, sanitair, waterontharders en dak-, zink- en koperwerk. “De verdeling tussen zakelijke en particuliere klanten is ongeveer 50/50. Ook verwijzen keuken- en badkamershowrooms hun klanten vaak door naar ons als mensen hun badkamer of keuken willen verbouwen of uitbreiden”, aldus directeur Martin Blokvoort.

Disselhorst Green Energy is de moderne aanvulling op het traditionele dienstenpakket. “Denk aan zonnepanelen, led-verlichting, zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels”, vertelt Blokvoort. Duurzaamheid wordt steeds interessanter voor bedrijven, stelt de Heetense ondernemer. “Neem tl-verlichting in kantoren of productiehallen. Het prijsniveau van led-verlichting is inmiddels dusdanig dat ondernemers hun investering binnen drie jaar terugverdienen. Ik verwacht dan ook dat steeds meer bedrijven de overstap zullen maken naar groene energie, mede vanwege de subsidies en fiscale voordelen die hiervoor beschikbaar zijn.” Disselhorst Green Energy ondersteunt de duurzame ambities van ondernemers onder andere met een scan-app voor verlichting. “Binnen een halfuur berekenen we daarmee vrijblijvend een indicatie van het investeringsbedrag en de terugverdientijd van led-verlichting. Als een ondernemer interesse heeft, krijgt hij binnen vijf dagen een maatwerkofferte en kan zo snel schakelen.” Elk bedrijf heeft een ander energieverbruik, weet Blokvoort. “Aan de hand van de energienota onderzoeken we waar besparingen mogelijk zijn. Als een bepaalde manier van duurzame energie niet interessant is, zeggen we het ook. We bieden maatwerkadvies, geen snelle verkooppraat.” Ook in nieuwbouw- en renovatieprojecten in de woningbouw worden zonnepanelen en warmtepompen steeds gebruikelijker. “Als mensen gaan verbouwen en hun woning goed isoleren, dan is een warmtepomp zonder meer rendabel. En een houtgestookte cv kan ook een goed alternatief zijn”, verklaart Blokvoort. “We hangen al lang niet meer klakkeloos een nieuwe cv-ketel neer, maar kijken eerst wat de ‘groene’ opties zijn. Daar hebben we inmiddels de nodige ervaring in opgebouwd.”

Disselhorst Totaal Installateur is actief in Salland en de Stedendriehoek. “Opdrachten doen in de regio scheelt een hoop reiskosten en de zichtbare aanwezigheid in de omgeving vergroot onze naamsbekendheid”, lacht hij. Zo voorzag zijn bedrijf onder andere het gemeentehuis en het Hoftheater in Raalte van zonnepanelen. Onderscheidend kenmerk van Disselhorst Totaal Installateur is volgens Blokvoort kwaliteit voor een betaalbare prijs. “Wij selecteren onze producten zorgvuldig, want we willen ook de komende jaren nog bestaansrecht hebben. Elke klant moet een referentie zijn!”

Disselhorst Totaal Installateur & Disselhorst Green Energy
Dorpsstraat 30 – 8111 AD Heeten – 0572-381246
info@disselhorstheeten.nl – www.disselhorstheeten.nl
info@dgreen.nl – www.dgreen.nl

- Advertentie -