Delta Zutphen biedt (aangepast) werk aan meer dan 1.100 medewerkers. Het merendeel van deze medewerkers heeft een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt als gevolg van een beperking. Twee jaar geleden startte het proces om mensen in de sociale werkvoorziening zo veel mogelijk onder te brengen bij ‘gewone’ bedrijven in de gemeenten Bronckhorst, Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen.

Martin Mul, bedrijfsmanager bij Delta legt uit: “Sindsdien hebben we 600 van onze medewerkers weten onder te brengen bij bedrijven. Deels individueel, deels door middel van groepsdetachering. We zijn nu volop bezig om bedrijven te zoeken voor nog eens 150 van onze mensen.”

Dat het merendeel van de werknemers van Delta nu al buiten de beschermde werkomgeving werkt, is opvallend succesvol te noemen.

Mul weet waar het aan ligt. ”Allereerst blijven de werknemers bij ons in dienst. Wij betalen de belastingen en premies en verzorgen de administratieve rompslomp. Het bedrijf betaalt het percentage ‘arbeidsproductiviteit’, waarop de werknemer is ingeschaald. Bovendien zijn onze medewerkers over het algemeen heel erg loyaal aan hun werkgever. Er zitten nauwelijks jobhoppers bij”, zegt Mul, die tot slot misschien wel de belangrijkste reden noemt.”Je toont hiermee je MVO-gedachte. Als bedrijf laat je zien dat ook mensen met minder mogelijkheden een plek verdienen op de arbeidsmarkt; dat je wilt bijdragen aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het zegt iets over hoe jij als ondernemer met je bedrijf in de maatschappij staat.”


Delta Zutphen

Handelskade 2
7202 CD Zutphen
Postbus 269
7200 AG Zutphen

T 0575 – 516513
F 0575 – 512403
I www.delta-zutphen.nl

 

- Advertentie -