Sinds november vorig jaar werken Installatie Techniek Stedendriehoek en Badkamer Voordeelshop nauw samen. Door de combinatie van hun expertise zijn beide Deventer bedrijven in staat opdrachtgevers volledig te ontzorgen in projecten.

Installatie Techniek Stedendriehoek (ITS) ontstond in 2013 toen Bouwbedrijf en Timmerfabriek De Haan besloot om alle installatietechnische activiteiten niet langer uit te besteden maar in eigen huis onder te brengen in een aparte bv. Het pakket is breed en loopt uiteen van het aanleggen van gas, water en elektra tot airco, ventilatie, ICT en het verbouwen van badkamers. ITS profileert zich als onderhoudsbedrijf voor al deze typen installaties in Deventer en een straal van 50 kilometer daaromheen. “Vanwege het toenemend aantal installatietechnische werkzaamheden was het aantrekkelijk om een eigen installatiebedrijf op te tuigen”, verklaart Marco Kuiper, bedrijfsleider ITS. “Nu komt het werk naar je toe in plaats van dat het naar derden gaat.”

Extra slagkracht
De oprichting van ITS vormde tevens een oplossing voor het bedrijf waar Kuiper eerder werkte, toen dat te maken kreeg met een faillissement. Zijn netwerk leverde gelijk een aantal extra klanten op, die waar nodig ook een beroep kunnen doen op Bouwbedrijf en Timmerfabriek De Haan. “Een betrouwbare partner is goud waard en we weten wat we aan elkaar hebben. De combinatie raakt ook steeds bekender bij onze klanten, dat is een plus voor ons allebei”, aldus Kuiper. “We leveren het complete verhaal, elk als expert op ons eigen vakgebied.” Beide bedrijven bedienen onder andere scholen, waarbij klaslokalen worden aangepast aan de wensen van de klant. “Denk aan het gangbaar maken van sloten, het vervangen van verlichtingsapparatuur en het inrichten van kookeilanden. Maar ook alle techniek in toiletten, computerruimten en gymlokalen”, zegt Kuiper. “Dat moet doorgaans in de vakanties gebeuren en de samenwerking biedt dan extra slagkracht om opdrachten efficiënt uit te voeren.”

Klanten waarderen het als ze maar met één aanspreekpunt te maken hebben, weet de Deventer ondernemer. “Laatst kregen we nog een compliment toen we samen op een afspraak kwamen. Het was voor het eerst dat een aannemer zijn eigen installateur meenam, die in staat was een goede prijs door te geven”, lacht Kuiper. “De klant hoeft niet zelf op zoek naar een installateur, wij ontzorgen hem op alle fronten.”

Slimmere inkoop
Om de klantenkring verder uit te breiden, besloot ITS vervolgens zwaarder in te zetten op het specialisme van badkamers. Kuiper ging daarom kennismaken met Badkamer Voordeelshop, een bedrijf dat bij ITS om de hoek net een vierde vestiging had geopend. “Zij bleken op zoek te zijn naar een installateur voor badkamers, er was gelijk een klik en inmiddels verloopt de samenwerking voorspoedig en sturen we klanten naar elkaar door. Zij beschikken over een grote deskundigheid en een hoog serviceniveau. Bovendien is het aanbod van Badkamer Voordeelshop prijstechnisch interessant, 80 procent van de klanten slaagt daar”, stelt Kuiper.

Sinds een jaar treedt ITS nu op als hoofdinstallateur van Badkamer Voordeelshop, dat tien jaar geleden van start ging met drie eigenaren en winkels in Arnhem, Beuningen, Doetinchem en nu dus Deventer. “Wij zagen dat showrooms minder goed liepen en wilden de markt anders gaan benaderen met een slimmere inkoop. Oftewel A-kwaliteit producten leveren tegen scherpe prijzen door te werken met eigen voorraad en externe magazijnen. Die formule heeft ons door de crisis geloodst”, aldus Menno Gerbrands, eigenaar van de Deventer vestiging. “We kunnen snel leveren en ook snel eventuele problemen oplossen.”

Vergelijkbare klantbenadering
De klik met ITS was wederzijds. Gerbrands: “Het sterke punt van ITS is dat ze klantvriendelijk en laagdrempelig zijn, en open en eerlijk zakendoen. Verder komt hun klantbenadering overeen met die van ons. We nemen allebei echt de tijd voor klanten, denken mee en berekenen niet elk wissewasje door.” Met de samenwerking willen ITS en Badkamer Voordeelshop hun werkgebied uitbreiden en klanten de nodige rompslomp uit handen nemen. “In badkamerland heb je al snel met dertig verschillende artikelen te maken voor het realiseren van een eindproduct. Dat vergt organisatietalent en betekent ook dat je niet alles van tevoren kunt tackelen. ITS en wij regelen zaken onderling, kijken bijvoorbeeld of wat de klant wil ook daadwerkelijk past en lossen dat indien nodig samen op”, schetst Gerbrands. “De klant hoeft niks te doen en het eindresultaat is een prachtige badkamer, precies zoals hij die voor ogen had. Met één aanspreekpunt maken we het de klant steeds zo makkelijk mogelijk.”

Hoe de samenwerking tussen Bouwbedrijf en Timmerfabriek De Haan, ITS en Badkamer Voordeelshop in de praktijk eruitziet, illustreert Kuiper aan de hand van een recent voorbeeld. “Een familie belde ons voor het installatiewerk van drie badkamers, twee toiletten en een keuken. Uit het gesprek bleek al snel dat er ook wat wanden moesten worden weggehaald. We hebben een afspraak gemaakt en komen daar dan binnen als bouwbedrijf, installatiebedrijf en badkamerexpert. Kortom, alles in één hand en snel van a tot z geregeld.”

Installatie Techniek Stedendriehoek
Roermondstraat 11
7418 CP Deventer
0570 – 74 50 74
info@it-stedendriehoek.nl
www.it-stedendriehoek.nl

- Advertentie -