Klanten mobiliteit aanbieden en zorgen dat ze mobiel blijven: dat is de missie van Autoverhuur Bultman. In de regio vooral bekend van het verhuren van bedrijfswagens en personenbusjes. Door de jaren heen heeft het bedrijf zijn diensten echter flink uitgebreid. “We ontzorgen onze klanten en bieden hun steeds de juiste mobiliteitsoplossing.”

Die uitbreiding betreft bijvoorbeeld wagenparkbeheer en onderhoud. “Hiervoor hebben we vijf monteurs in dienst en onze werkplaats is uitgerust met een nieuwe receptie en de laatste technologie: remmentestbank, viergas-tester voor het meten van de uitstoot en uitleescomputers voor alle automerken”, aldus directeur Dave Bultman, die samen met zijn broer het bedrijf runt. “We zien een groeiende behoefte bij klanten om hun wagenpark onder te brengen bij een partij waar ze ook alle typen bedrijfswagens kunnen krijgen. Neem bijvoorbeeld zzp’ers met twee auto’s, die hun auto niet kunnen missen en gelijk weer weg willen kunnen. Zij krijgen vervangend vervoer en de eigen auto wordt gewassen.”

Verder beschikt Autoverhuur Bultman over twee truckwasstraten en een APK-keuringsstation, en kan het bedrijf ook laadklep- en tachokeuringen uitvoeren. “We wassen ons eigen wagenpark in de wasstraat, maar die service bieden we ook aan aan derden. Bijvoorbeeld aan klanten met een camper, dat is echt een stijgende trend. Wij hebben daar de ruimte voor en kunnen de klant ook prima helpen met het onderhoud en de keuring.” Binnen de Stedendriehoek heeft Autoverhuur Bultman vestigingen in Apeldoorn (hoofdkantoor) en Deventer. Daarbuiten ook in Drachten, Emmeloord, Harderwijk, Heerenveen, Hengelo en Zwolle plus een agentschap in Arnhem. “Naast ons eigen wagenpark voeren we in elke vestiging bovendien het Hertz-agentschap. Zo kunnen we onze klanten naast bedrijfswagens ook personenwagens aanbieden.”

Landelijke service
De locaties zijn niet toevallig gekozen. “Elke vestiging bevindt zich op maximaal 30 autominuten van een andere vestiging. Mocht op de ene locatie geen geschikte auto beschikbaar zijn, dan kunnen we er altijd binnen een halfuur voor zorgen dat de klant weer mobiel is. Een kwestie van schuiven met ons wagenpark dat zo’n driehonderd wagens omvat.” Autoverhuur Bultman is ook aangesloten bij De AutoVerhuurders (DAV), waardoor het bedrijf ook landelijk zijn diensten kan aanbieden. “Als een klant van ons een auto wil hebben in Hilversum, regelen we dat via het DAV-lid in die stad.”

Binnen het wagenpark van Autoverhuur Bultman worden elk jaar auto’s vervangen om steeds aan de laatste eisen te kunnen voldoen. “Onze bedrijfswagens zijn bijvoorbeeld uitgerust met Euro 5- en Euro 6-motoren, het zijn schone wagens met een geringe uitstoot. Daarnaast zijn ze voorzien van een navigatiesysteem, achteruitdetectie en rondzichtcamera’s. We voeren steeds de laatste noviteiten door”, vertelt Bultman. “Zo zijn onze wagens ook beveiligd met GPS. We weten precies waar ze zich bevinden. Dat geeft de klant en ons een veilig gevoel in geval van diefstal. En in geval van een aanrijding kunnen we de beelden terugkijken in een simulatie en zo helpen de schuldvraag te beantwoorden.”

Echt familiebedrijf
Service en kwaliteit vormen de bestaansreden van Autoverhuur Bultman, dat in 1923 werd opgericht door opa Bultman. “Hij was visboer en toen de vis duur betaald werd, ging hij Amerikaanse auto’s importeren. Die bouwde hij om tot taxi’s en zo is het allemaal begonnen”, lacht Bultman. “Mijn vader en mijn oom zetten het bedrijf voort en zijn nog steeds nauw betrkken. Mijn vader regelt heel veel logistieke zaken. Hij is nog elke dag onderweg om auto’s van de ene naar de andere vestiging te brengen. De dagelijkse leiding is nu in handen van mijn broer en ik, het is en blijft een echt familiebedrijf.”

Aan het hoofd staan van een familiebedrijf schept verplichtingen, aldus Bultman. “De zaak draagt jouw naam en daardoor voel je je extra verantwoordelijk. Betrouwbaarheid is belangrijk. Wij zijn dan ook 24/7 bereikbaar. Elk weekend is er een Bultman op de zaak, dus als er iets bijzonders is, staan wij paraat.” In het licht van de 24-uurseconomie levert Autoverhuur Bultman ook auto’s op zondag. “We hebben sleutelkluizen op alle locaties met unieke codes. Zo kunnen klanten op een tijd dat het hun schikt de auto ophalen. En als een transportbedrijf kort van tevoren belt omdat ze om 5.00 uur een auto nodig hebben, zetten we de auto klaar. De chauffeur haalt de sleutel uit de kluis en kan de weg op. Het contract en schadecheckformulier zijn dan al doorgemaild, zodat de verantwoordelijke persoon precies weet waar hij aan toe is.”

Nieuwe activiteiten
Binnenkort start Autoverhuur Bultman met een nieuwe activiteit: de verhuur van oldtimers voor trouwerijen en andere evenementen. “Door de jaren heen hebben we zo’n dertig oldtimers verzameld, een uit de hand gelopen hobby. Ik heb een aantal keer deelgenomen aan rally’s, wat weer de nodige contacten in het circuit opleverde. Inmiddels verzorgen we voor een aantal klanten ook het onderhoud van hun oldtimer”, verklaart Bultman. Een andere groeimarkt is de verhuur van verhuiswagens voor B-rijbewijs aan particulieren. “We adviseren hen over het juiste vervoermiddel, ook als dat een goedkopere optie is. Verder geven we hun een verhuiswijzer mee, met tips gebaseerd op onze jarenlange ervaring.”

Om alle activiteiten goed in beeld te brengen, werkt Autoverhuur Bultman momenteel aan een nieuwe site. “Klanten kunnen dan nog makkelijker en sneller online reserveren en betalen, en krijgen bovendien een eigen inlog waarop ze bijvoorbeeld hun geschiedenis kunnen inzien.” Opnieuw een bewijs van het streven dé partner in mobiliteit te willen zijn.

Autoverhuur Bultman
Zwolseweg 364
7345 AL Apeldoorn
055 – 52 14 888
apeldoorn@bultman.nl
www.bultman.nl

 

- Advertentie -