JWS Alles voor kantoor begon 35 jaar geleden met kopieermachines. Het bedrijf is de oudste Konica Minolta dealer van Nederland. “Dit is nog steeds onze corebusiness, maar tegenwoordig kan de klant bij ons ook terecht voor ICT-oplossingen, kantoor- en projectinrichting, presentatiesystemen, inbindsystemen en kantoorartikelen”, aldus directeur Jurik Okma en zijn compagnon Arno van Dijk.

De omgeving van de klant vormt voor JWS Alles voor kantoor het vertrekpunt voor advies omtrent kopieer- en printoplossingen. “Hoe organiseert de klant het op dit moment, waar liggen zijn kosten en met name zijn verborgen kosten?”, verklaart Okma. “In een redelijk grote omgeving, zeg een kantoor met twintig werkplekken, zie je meestal centraal één grote multifunctionele machine en verder een aantal kleinere laserprinters. De kosten van de grote machine zijn vaak wel bekend, want die zijn vastgelegd in een contract. De kosten van de kleinere printers zijn echter niet altijd inzichtelijk. Met onze tools weet een ondernemer precies hoeveel daarop geprint is en wat de kosten zijn.”

Kijkend naar de kostenstructuur van het kopieer- en printwerk, stelt JWS Alles voor kantoor dat in negen van de tien gevallen een besparing mogelijk is en er tevens een efficiencyslag te maken is. Van Dijk: “We kunnen er mooiere en betere apparaten neerzetten voor minder geld. Maar nog belangrijker is de softwareondersteuning van tegenwoordig. Van digitaal archiveren tot een volledig factuurherkenningsprogramma dat inkomende facturen automatisch verwerkt in het boekhoudprogramma van de ondernemer.”

Waar de meeste aanbieders met totaalcontracten werken, kiest JWS Alles voor kantoor voor aparte contracten voor lease en onderhoud. “Wij streven naar transparantie in de kosten, dat wekt vertrouwen in de markt. Bovendien bieden gescheiden contracten de klant meer flexibiliteit”, zegt Okma. Vertrouwen is belangrijk, aldus de Raalter ondernemer. “Noem het de oostelijke manier van werken. Het gaat ons niet om snelle handel of eenmalige acties, maar om aandacht voor de klant en langdurige klantrelaties. Sommige ondernemers zijn hier al 35 jaar klant.” JWS Alles voor kantoor bedient klanten in Nederland, België en Duitsland.

‘Alles voor kantoor’ blijkt geen loze kreet, de webshop van JWS Alles voor kantoor bevat zo’n 22.000 kantoorartikelen en schoolproducten voor retailwinkels als Bruna en Primera. Verder is het bedrijf dealer van de Ergobalance-stoel van Rovo, een bureaustoel om medewerkers met rugklachten langer in het arbeidsproces te houden. Klanten kunnen de stoel twee weken uitproberen en krijgen tevens zitinstructies. Service blijft de boventoon voeren. Van Dijk: “Ondernemers werken 24/7 en wij scoren punten met onze ondersteuning. De reactie van de klant als je hem geholpen hebt – daar doen we het voor.”


JWS Alles voor kantoor

Overkampsweg 20,
8102 PH Raalte,
T 0572-381560
info@jwsraalte.nl
www.jwsraalte.nl

- Advertentie -