Pas een half jaar in bedrijf en nu al genomineerd voor beste family entertainment center 2019: ZERO55 kent een sterke start. Manager Peter Plantenga vertelt over de zoektocht naar de meest trendy en futuristische activiteiten voor jong en oud en de realisatie uiteindelijk van één totaalconcept. Resultaat: een uniek, aantrekkelijk én duurzaam entertainmentcenter op een centrale plek in Apeldoorn.

Eerder werkte Plantenga ruim 25 jaar voor de corporate tak van McDonald’s, waar hij ruime ervaring opdeed met het opzetten van bedrijven. Dus toen Accres drie jaar geleden iemand zocht om een nieuw vrijetijdsconcept te ontwikkelen voor gezinnen, bedrijven en toeristen in Apeldoorn, stapte hij in. “We hadden iets groots voor ogen, een entertainmentgebouw met veel activiteiten onder één dak en karten, lasergamen en bowlen als basis”, vertelt hij. “Een plek waar mensen voor hun plezier komen en zich langere tijd kunnen vermaken. En dat voor elke portemonnee: je kunt bij ons vanaf 1 euro al spelletjes komen doen.” ZERO55 mikt op 100.000 bezoekers per jaar en ligt volgens Plantenga op schema.

Alle activiteiten hebben een futuristisch karakter en zijn vaak uniek voor Nederland en soms zelfs voor de Benelux of Europa. Neem bowling, waarbij een aantal bowlingbanen voorzien is van Augmented Reality en in de gewenste kleur te programmeren is. “Maar je kunt de baan ook veranderen in een piano en er met de bal een liedje op spelen. Of er een voetbalveld van maken en met je bal scoren. Compleet met bijbehorende geluiden. En je mag met je eigen schoenen de baan op”, verklaart Plantenga. Ook het e-karten is een trekpleister. “De Tesla’s onder de karts. En heel veilig: we kunnen ze op afstand bedienen, zodat kinderen van 1 meter 40 al kunnen rijden. De baan is bovendien deels indoor en deels outdoor, waardoor bezoekers vanaf het terras de ‘coureurs’ kunnen volgen.”

Realistisch
Een tweede attractie waarmee ZERO55 hoge ogen wil gooien, is de virtual reality (VR) gaming arena, waar bezoekers met zijn vieren tegelijk zelf kunnen deelnemen aan acht verschillende spellen en films. Het nieuwste van het nieuwste op VR-gebied. “Je bent live in het spel. Je voelt dat een zombie je schouder vastpakt en ziet hem ook levensgroot staan, heel realistisch. Bij zo’n horrorverhaal gillen mensen het uit, dat hoor je honderden meters ver”, lacht Plantenga. Toeschouwers kunnen meekijken met de film en de deelnemers. Verder heeft ZERO55 een lasergame arena waar maximaal 24 personen tien verschillende scripts kunnen spelen, twee mini-escaperooms (“duurt 20 minuten, voor twee tot zes personen, voor € 7,50 per persoon”) en een ruimte met Arcade games.

Vernieuwend concept
Waar horeca binnen entertainmentcentra doorgaans een belangrijke rol speelt, koos Plantenga bewust voor een ander concept. “De spellen zijn hoofdzaak en hebben we geïntegreerd in een futuristisch thema. Dat combineren we met een kleine keuken: friet, bitterballen en dergelijke. Het luxere eten besteden we uit aan een lokale cateraar.” Het gebouw en het terras op het zuiden van ZERO55 zijn bovendien vrij toegankelijk voor een hapje of een drankje, en parkeren is gratis. De naam verwijst naar Apeldoorn, het kengetal van de stad waar het hoofdkantoor van Accres staat, maar heeft ook met duurzaamheid te maken. “Er komen 1024 zonnepanelen op het dak, zodat we zelf in onze energie kunnen voorzien. Daarnaast hangt er overal ledverlichting en recyclen we zo veel mogelijk”, aldus Plantenga. “En e-karten betekent ook: geen herrie en geen stank.” ZERO55 ontwikkelde tevens een geheel eigen huisstijl, met witte wanden, blauwe lijnen, honingraatmotief en het kleurrijke logo van ZERO55 als terugkerende elementen. Ook opende het bedrijf eind 2017 al een vestiging in Enschede, op Go Planet Parc. Inmiddels werken er in totaal zestig mensen.

ZERO55 richt zich op een breed publiek met activiteiten voor 8- tot 80-jarigen. Ook voor bedrijven heeft het entertainmentcenter veel te bieden, met een capaciteit om tot 250 personen tegelijk iets te laten doen. “Denk aan een netwerkborrel, teambuilding of een bedrijfsuitje. Alle activiteiten zijn in verschillende tijdframes beschikbaar. We maken een draaiboek op maat met een mooi programma. Daarnaast hebben we diverse buffetten, lunches, barbecue, maar ook een vergaderruimte voor 25 personen”, zegt Plantenga. “Momenteel zijn we bezig met het opzetten van een bedrijvencompetitie voor bowlen en karten.” Dus ondernemers: are you ready?

- Advertentie -