Het aantal vacatures in de bouw loopt dit jaar op van 32.000 naar 35.000, zo voorspelt het UWV. Een optimistisch bericht als het gaat over werkgelegenheid. Tegelijkertijd waarschuwt het UWV voor een tekort aan goed opgeleide vakmensen. Daar komt Vakmasters Salland-Stedendriehoek in beeld. Het behouden van talent voor de sector is namelijk een speerpunt van dit gespecialiseerde uitzendbureau.

Bouwbedrijven hebben een groeiende behoefte aan vakkundig personeel. Leerlingen die net klaar zijn met hun bouwopleiding, willen graag zo snel mogelijk aan de slag bij een mooi bedrijf. Vakmasters Salland- Stedendriehoek voldoet aan beide wensen. Dit uitzendbureau is in 2015 opgericht als verlengstuk van opleidingsinstituten Bouwmensen Apeldoorn en Deventer.

“Vakmasters Salland-Stedendriehoek is onstaan vanuit de wens om talentvolle vakmensen te behouden voor de sector”, vertelt Jan van Duuren, manager bij Bouwmensen Deventer. Met twee vestigingen in Apeldoorn en Deventer, is Vakmasters Salland-Stedendriehoek een kleinschalig uitzendbureau. Volgens Van Duuren een bewuste keuze. We zijn klein, maar wel het beste jongetje van de klas. Onze kracht ligt in het feit dat bouwbedrijven ons kennen en vertrouwen. Onze transparante werkwijze zorgt ervoor dat ze graag zaken met ons doen. De manier waarop wij scholing en arbeidsbemiddeling combineren is uniek. We vormen echt een niche. Inmiddels bedienen wij zo’n 120 bouwbedrijven in regio Salland Stedendriehoek van talentvol vakpersoneel.”

Leven lang leren
Als gecertificeerd opleidingsbedrijf zorgt Bouwmensen voor een gedegen opleiding, iets wat volgens Martien van Reen, manager bij Bouwmensen Apeldoorn, hard nodig is, gezien de veralgemenisering van het onderwijs. “Wij werken nauw samen met bedrijven in de regio om ervoor te zorgen dat het onderwijs dat wij bieden perfect aansluit bij de praktijk.” Het stimuleren van talent bij leerlingen stopt dan ook niet na het behalen van het diploma. Het primaire doel van Vakmasters Salland-Stedendriehoek is het borgen van talent voor de sector. Op het moment dat leerlingen net beginnen aan hun carrière, maar ook lang daarna.”

Om te voorkomen dat goede vakmensen om welke reden dan ook kiezen voor een baan in een andere branche, biedt Vakmasters Salland-Stedendriehoek een vangnet. Van Duuren: “in drukke periodes leveren we personeel aan aannemers in de regio. Dalperiodes gebruiken we om te investeren in scholing en het bijhouden van kennis. Een carrière in de bouw betekent bij ons een leven lang leren.”

Duurzame inzetbaarheid
Van Duuren en Van Reen benadrukken het maatschappelijke karakter van Vakmasters Salland-Stedendriehoek. “We willen zorgzaam zijn én blijven voor onze leerlingen”, zegt Van Duuren. Het uitzendbureau is daarom onlangs een unieke samenwerking aangegaan met het UWV, waarbij zij-instromers scholing krijgen en met behoud van hun uitkering aan de slag kunnen bij een bouwbedrijf of aannemer uit de regio. Die gedachte van duurzame inzetbaarheid, sluit perfect aan bij onze maatschappelijke visie”, zegt Van Reen. Volgens hem is de samenwerking nu al een groot succes. “Inmiddels hebben we al vijftien mensen kunnen plaatsen. Dit zijn jongeren, maar ook zij-instromers op leeftijd. Dat maakt ons trots. Ik ben blij dat de bouwbranche hiermee zegt bereid te zijn om ook oudere zij-instromers te verwelkomen.”

- Advertentie -