En ook de overige pagina’s van het Voorster Nieuws zijn geheel gewijd aan het nieuws uit de gemeente Voorst, De Hoven, Empe en Welsum. Dat is tevens de succesformule voor dit nieuws- en advertentieblad, aldus eigenaar Michel van den Hengel.

Twee jaar geleden kocht Van den Hengel met twee investeerders het Voorster Nieuws over van Gert Jacobs. Momenteel zijn vier medewerkers en twaalf freelancers wekelijks bezig met het uitbrengen van de krant. Oplage: 15.000 exemplaren. Het enthousiasme is groot, zowel bij de medewerkers als bij de lezers. “Het Voorster Nieuws wordt gespeld! We komen op woensdag uit en dan staan er ’s ochtends al tien mensen voor de deur, die niet kunnen wachten tot de krant in de bus valt maar hem hier komen halen. En als-ie niet bezorgd is, hangen ze gelijk bij ons of bij All-Inn Verspreidingen aan de lijn.”

Het Voorster Nieuws is een zelfstandig weekblad, vrij uniek in deze tijd, met een omvang van soms wel 52 pagina’s. “Mij wordt de handel heel erg gegund. Ik doe het met passie, ben niet agressief in de verkoop en heb een enorm netwerk”, verklaart Van den Hengel. “Daarnaast heeft geen krant in Nederland zo veel plaatselijk nieuws als het Voorster Nieuws. Elke week leveren vijf redacteuren in de dorpskernen artikelen aan. Dat maakt het ook aantrekkelijk voor adverteerders.”

Het motto van Van den Hengel luidt ‘wie goed doet, goed ontmoet’. “Als je veel weggeeft, krijg je ook veel terug. Ik zet me in voor heel de gemeente en ben actief als sponsor. Dat komt op een gegeven moment weer bij me terug in de vorm van advertenties. Zeker als een bedrijf merkt dat aandacht in het Voorster Nieuws klanten oplevert”, zegt hij. “Voor onze autopagina’s bestaat zelfs een wachtlijst voor adverteerders, alleen omdat ik daar wekelijks maar twee pagina’s aan kwijt wil. Dat dorpse karakter scheelt echt in de verkopen.” Ook de toon is van belang. “Wij zijn neutraal, geen roddel- en uitvechtkrant en proberen iedereen een podium te geven.”

Naast het Voorster Nieuws brengt Van den Hengel ook specials uit, zoals Voorster Voorjaar, Voorster Zomer, de Klompenkrant en het Cheque boekje. Eind december verschijnt een feestelijke krant ter gelegenheid van 200 jaar Voorst, die Van den Hengel samen met de werkgroep uitbrengt. “Precies op 1 januari starten de activiteiten, dan staat het hele dorp op zijn kop.” Ondanks de opmars van internet maakt hij zich geen zorgen over de toekomst. “Tien jaar geleden zeiden ze ook al dat het Voorster Nieuws ten dode was opgeschreven. Mijn gevoel zegt: voorlopig loopt het hier lekker.”

- Advertentie -