In de Verenigde Staten zeggen ze het mooi: There is no I in team. Een goed team is immers de optelsom van de kwaliteiten van alle teamleden. Samen maak je het succes. Succes dat je vervolgens weer verbreedt en verstevigt door de individuele kwaliteiten van elk teamlid doeltreffend in te zetten. Maar … hoe creëer je zo’n dream team? Monique Berendsen, directeur van Match 4U, geeft handvatten.

Dat de uitzendbranche anno 2014 sterk is veranderd ten opzichte van tien jaar terug, is volgens Berendsen een voldongen feit. “Rond 2000 was het plat gezegd vooral een kwestie van het doorschuiven van cv’s. Dankzij social media als LinkedIn kan iemand die op zoek is naar een nieuwe baan dat tegenwoordig prima zelf.” Met deze persoonlijke netwerken binnen ieders handbereik, draait het binnen de uitzendbranche daarom steeds meer om onderscheidend vermogen. Dat is de toegevoegde waarde die meer en meer telt op de arbeidsmarkt. Zowel voor werknemers als voor werkgevers. Met een breed palet aan teamanalyses, teamtrainingen en assessments biedt Match 4U die onderscheidende, toegevoegde waarde.”

Positieve energie zorgt voor positief resultaat

“Het is zo ontzettend belangrijk om binnen een team enerzijds te kijken naar elkaars kwaliteiten, terwijl je anderzijds de ogen niet sluit gesloten voor elkaars valkuilen”, is de stellige overtuiging van Berendsen. “Juist door kwaliteiten en tekortkomingen samen eerlijk en open bespreekbaar te maken, ontstaat er een team waarbinnen er begrip is voor elkaar. Waarbinnen je niet alleen van elkaars kwaliteiten gebruik kunt maken, maar elkaar ook met individuele valkuilen kunt helpen. Binnen die open teamsfeer ontstaat een golfbeweging van positieve energie. En juist die positieve energie zorgt ervoor dat je de beste resultaten behaalt. Als team, met een gemeenschappelijk doel: een zo gezond mogelijke onderneming vormen.”

Pioniers van nu, spekkopers van straks

“Naast de focus op het teamverband, moet je zeker niet vergeten dat elk team is opgebouwd uit individuen”, onderstreept Berendsen. “Medewerkers maken stuk voor stuk het verschil binnen een organisatie. De menselijke factor is het daarom meer dan waard om in te investeren.” Toch zien veel ondernemers het belang van die investering onvoldoende in, merkt ze. “Ondernemers zijn goede pioniers die precies weten welke kant ze met hun bedrijf op willen. Alleen vergeten ze soms dat ze daarbij ook anderen nodig hebben. Bedrijven die deze menselijke factor wel erkennen, doen het aantoonbaar beter dan bedrijven die dat niet doen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ondernemers die nu durven te investeren in hun medewerkers de spekkopers van de toekomst zijn.”

 

Match 4U

Nieuwstad 1,
7241 DL Lochem
Tel.: 0573 250 185
info@match4u.nl
www.match4u.nl

- Advertentie -