Hij is echt gegrepen, Edwin Bouw van Armaere Incassospecialisten en Gerechtsdeurwaarders, door WALHALLAb “Niet meer dan logisch vind ik. Want het is toch een prachtig verhaal. Wat daar in Zutphen is neergezet… Ongekend! Een initiatief vol unieke kansen voor de jeugd! Heel mooi om te zien hoe door tal van activiteiten de kwaliteiten van de jongeren worden geprikkeld en hoe zij vervolgens tot ontplooiing komen. En dat allemaal in de monumentale omgeving van de Kruittoren!”

Volwassen overkomen
“Waar ik zeker van onder de indruk was? En met mij volgens mij alle andere ondernemers? Van hoe volwassen de jongeren overkwamen. Echt, wij waren allemaal oprecht en vooral aangenaam verrast over de kwaliteit van hun werk. Zo was er bijvoorbeeld een jongere met prima kwaliteit schilderijen. Ja, we werden echt uit onze comfortzone getrokken en de belevingswereld van de jongeren in gezogen. Een pracht ervaring.”

“Volgens mij kan het niet anders of WALHALLAb is een meer dan welkome aanvulling op het klassieke hulpverleningstraject. Want jongeren die op het reguliere onderwijs niet meekomen, uitvallen, tussen wal en schip raken krijgen er een tweede kans. Een hele goede tweede kans. Wat zou het dan ook goed zijn wanneer meer plaatsen in Nederland zich gelukkig konden prijzen met een WALHALLAb. Het lijkt mij in elk geval een prima idee dat de lokale politiek, bijvoorbeeld door het verstrekken van subsidies, daarin een actieve(re) rol voor zich opeist.”

Geslaagde bijeenkomst
Marco Mout, de drijvende kracht achter WALHALLAb, kijkt ook terug op een geslaagde bijeenkomst. “Terwijl we in de aanloop er naartoe toch zeker ook momenten hebben gehad dat we dachten dat we de hele avond maar niet door moesten laten gaan. Dat heeft alles te maken met het feit dat waar we nu zitten, dat we daar weg moeten. We zaten en zitten dus middenin een verhuizing. Letterlijk tussen wel driehonderd dozen, kisten en koffers. Of dat nou de juiste omgeving was om een groep ondernemers over de vloer te krijgen en een indruk te geven van wie en wat WALHALLAb allemaal is… Aan de andere kant, en die overtuiging kreeg bij ons en onze leerlingen al gauw de overhand, is het typisch Walhallab om dan juist wel een avond te organiseren. Dus, zo gezegd, zo gedaan. Lange tafels, kaarsen, warmtekanonnen en… Gaan! Met succes, want afgaande op de reacties van de ondernemers hebben ze genoten. En, het allerbelangrijkste, ze hebben met eigen ogen kunnen zien, kunnen ervaren, kunnen proeven wat Walhallab allemaal is.”

Merkwaardige combinatie
Ook al kende hij WALHALLAb al, Gerbrand Pot, directeur/ eigenaar van Crystal Park in Zutphen, de ondernemersavond wilde hij toch niet missen: “Al was het maar omdat het op het eerste gezicht toch een ietwat merkwaardige combinatie is, ‘business’ en Walhallab. En aan de andere kant ook weer een logische, want in elk mens, in elke ondernemer schuilt ergens nog het kind dat lekker wil experimenteren.”

“Het werd dan ook een prettige avond, vol leuke gesprekken met voor mij nieuwe mensen. WALHALLAb liet zich daarbij weer helemaal zien als een bijzonder platform voor zelfontplooiing. Waarbij handen het hoofd volgen en andersom. Een omgeving waarin leeftijden wegvallen en waarin vanuit interesse in elkaar en in verbondenheid mooie dingen worden gemaakt en beleefd. Daardoor is WALHALLAb een unieke parel van ambachtelijkheid en intermenselijk contact. En dat in een wereld waarin mensen steeds verder van elkaar verwijderd zijn geraakt….” www.walhallab.nl

- Advertentie -