“Als je nieuwe mensen wilt leren kennen, moet je bij ons zijn.” Aan het woord is Harro Hendrikx, directeur Golfbaan Het Rijk van Nunspeet. De nummer 1 onder de commerciële golfbanen staat garant voor op en top faciliteiten, speelplezier en uitgebreide netwerkmogelijkheden voor ondernemers.”

Hendrikx streeft ernaar elke golfer de kwaliteit van ‘zijn’ baan te laten ervaren. “Dankzij de zandgrond kan de baan twaalf maanden per jaar open zijn. Dagelijks is een tiental greenkeepers actief om de baan op hoog niveau te houden.” En dat gaat ver, zo blijkt uit het vervolg. “Een van de methoden die we hanteren, is spoon feeding. Daarbij bekijken we per plantje welke voeding het nodig heeft om in het voorjaar goed te kunnen groeien.” Wat de meeste golfers niet weten, is dat een grasplantje dat gemaaid wordt op 4 millimeter ondergronds een 12 tot 20 centimeter lange wortel heeft. “Aardlagen en de doorlaatbaarheid van de grond spelen een belangrijke rol bij de kwaliteit van het grasbestand. Die wordt alleen bereikt met intensief onderhoud en op dat punt onderscheiden we ons.” Aan pand, faciliteiten en medewerkers wordt eenzelfde grote aandacht besteed. “De bemensing is uiteraard het allerbelangrijkste. En daarnaast moet het pand er op en top uitzien, net als al onze producten. Als je dat kunt waarborgen bij bijna 50.000 rondjes per jaar op de baan, is dat een teken dat we het goed doen.”

Bij de Businessclub van Golfbaan Het Rijk van Nunspeet zijn circa zeventig bedrijven (o.a. bouw-, facilitair-, productie- en de financiële sector) aangesloten, met zo’n honderd leden (directeuren/ DGA’s) uit de regio. “Het lidmaatschap levert onderling steeds meer business op, mensen komen daar speciaal voor. Ze willen waar voor hun geld.” En daar wordt hard aan gewerkt: elk jaar organiseert Golfbaan Het Rijk van Nunspeet twaalf business events, vier 18-holes wedstrijden en acht 9-holes wedstrijden. Tijdens deze events is ook goed verzorgde catering bij het bedrijfslidmaatschap inbegrepen. Ondernemers uit de Stedendriehoek konden begin deze maand kennismaken met de baan tijdens het Driesteden Business Open. “Golfen is echt een hartstikke goede netwerktool. Ondernemers komen in pak aan, kleden zich om in hun golfkleren, slaan twee ballen het bos in en dan is het: ‘Jantje, Pietje, wat lig je daar vervelend!’ Tutoyeren, waar het in een driesterren restaurant minder gauw van komt. Op de baan is het informeel, de afstand is kleiner, je bouwt sneller een band op.” Om zijn woorden kracht bij te zetten, wijst Hendrikx op de groeiende belangstelling voor de bedrijfsdagen. “Ondernemers zoeken elkaar weer meer op. En als je nieuwe mensen wilt leren kennen, moet je bij ons zijn.”


 

Golfbaan Het Rijk van Nunspeet

Plesmanlaan 30,
8072 PT Nunspeet
Tel.: 0341-255255
www.golfbaanhetrijkvannunspeet.nl
info@golfbaanhetrijkvannunspeet.nl

- Advertentie -