Het eerste jaar is net achter de rug voor Coos en zijn vader Coen Temminck. Met hun wijnbar Madame Jeanette kijken ze terug op een turbulente periode waarin het terras op last van de gemeente Deventer gedurende de zomermaanden gesloten moest blijven. “Dat heeft veel geld en vooral energie gekost”, zegt Coen. “Maar we kijken vol vertrouwen naar de toekomst, want we zijn een uniek bedrijf in Deventer.”

Madame Jeanette is nadrukkelijk geen restaurant, maar een wijnbar. “Wij schenken ruim vijfendertig wijnen die we allemaal eerst zelf geproefd hebben. Buiten de kaart om hebben we uiteraard nog veel meer wijnen die constant variëren. Bij ons komt er niets in waar we niet zelf achter staan.” Gasten van de wijnbar ontdekken nieuwe smaaksensaties door de wijnadviezen van vader en zoon Temminck aangevuld met bijpassende hapjes van eigen hand. “We zijn dan wel geen restaurant waar je voor een driegangendiner komt, na een paar wijnen en hapjes ga je voldaan naar huis”, aldus Coos. Hij geniet ervan gasten iets nieuws te leren en de smaakpapillen te tarten. “Mensen komen soms niet verder dan de supermarkt, waar ze vooral op de kleur wijn en de prijs letten. Als ik ze hier iets aanraad waar ze nog nooit van gehoord hebben en daarbij een lekker hapje serveer, zijn de reacties altijd mooi om te zien.”

Uitdaging
Coen en Coos begonnen in oktober 2015 met wijnbar Madame Jeanette omdat ze eens wat anders wilden. “We komen uit de grafische communicatie met ons bedrijf Multicopy. Als gezin eindigden we vaak met hapjes en verschillende wijntjes aan de bar in een regulier restaurant, Coos en ik vonden het een mooie uitdaging om daar een heel nieuw concept van te maken.” Coen beschrijft het eerste jaar als uitdagend, maar is tevreden met hoe het loopt. “Horeca is wel echt een vak heb ik ontdekt”, lacht hij.

Toekomst
Hoe de toekomst eruit ziet, weet niemand. “Ik merk dat we door het gedoe met de gemeente terughoudend zijn geworden met investeren en nieuwe concepten. Maar als we morgen de boel om willen gooien doen we dat, alles is mogelijk bij ons.”

Wild
Het najaar staat in het teken van wild. Tijdens verschillende thema-avonden waar bijvoorbeeld een Nederlandse jager vertelt over zijn vakgebied, kunnen gasten kennismaken met nieuwe wijnen en bijpassende gerechten. “We gaan dan meer de restaurant-kant op en serveren uitgebreidere maaltijden”, aldus Coen.

Pittig
“Natuurlijk blijven we actief op proeverijen, waar we bijvoorbeeld hapjes verzorgen bij wijnen die een leverancier wil presenteren.” Daarnaast is Madame Jeanette het hele jaar geopend voor besloten feesten, bedrijfsfeesten en thema-avonden. “Wij heten niet voor niets Madame Jeanette, naar de pittigste peper ter wereld. Wie bij ons komt zal een smaakexplosie ervaren.”

- Advertentie -