De BOBBorrel is een nieuw initiatief van Driesteden Business. Tot nu toe zijn er twee bijeenkomsten geweest van dit ‘Ondernemerscafé’. Plaats van handeling is De Hamermolen in Ugchelen, een voormalige papiermolen, die door de eigenaren wordt omschreven als een ‘mystiek ontdekkingshuis’ en een ‘laboratorium voor innovatie’.

“We willen met de BOBBorrel een ontmoetingsplek creëren voor ondernemers”, vertelt Willy van der Wind namens De Hamermolen. “Ons eerste doel is daarbij niet het netwerken op zich. We zouden het geweldig vinden als mensen in gesprek raken over wat hen beweegt, boeit en bezighoudt”, aldus Willy, die de dagelijkse leiding heeft over De Hamermolen. Het industriële monument lieten de eigenaren in 2000 prachtig renoveren. “Maar als de deelnemers aan de BOBBorrel het met elkaar over hun handel hebben, kunnen we dat natuurlijk alleen maar toejuichen”, voegt ze daar lachend aan toe.

Juist dat netwerken is wat Douwe Meetsma van Meetsma Advies volop deed op 2 maart. “Voor mij zijn dit goede bijeenkomsten. Ik kijk regelmatig naar netwerkmogelijkheden in de directe regio en heb al diverse bijeenkomsten van Driesteden Business bezocht. Netwerken is belangrijk voor mij. Zien, gezien worden, gesprekken voeren. Ik ben een ‘netwerkbeest’”, aldus Meetsma, die de ‘borrel’ van 2 maart ‘heel geanimeerd’ noemt. “Je kon gemakkelijk contacten leggen en even babbelen. Ik heb een aantal goede contacten opgedaan en ben tevreden over dit evenement.”Ook Erik van Dijk ging vooral voor het netwerken naar de ‘BOB’. “Ik kom er niet om te praten over de schoolkeus van m’n dochter of over politiek”, aldus de eigenaar van Cateringservice van Dijk. “Het hoeft niet altijd over werk te gaan, maar dat is vaak wel het uitgangspunt. Hoewel, als je mensen vaker hebt ontmoet, ontstaan er soms ook andere gesprekken. Je moet denk ik ook vaker gaan. Je leert mensen dan beter kennen. Gisteren (1 april, red.) was het niet zo druk, maar daardoor raak je misschien wel gemakkelijker met elkaar in gesprek. Onbevangen en inspirerende ontmoetingen. Dat is het uitgangspunt van de BOBBorrel. Volgens Willy van der Wind is deze opzet nu al geslaagd. De eerste BOBBorrel op 2 maart kende met 27 bezoekers een goede opkomst. De tweede versie, op 1 april, telde negen deelnemers.

“Een beduidend lager aantal. Toch vond ik beide bijeenkomsten inspirerend. De eerste was misschien wat dynamischer, maar ook de BOBBorrel van 1 april was sfeervol. Een hapje, drankje, muziek; lekker ongedwongen. De mensen waren volop met elkaar in gesprek.” De data van de volgende BOB-bijeenkomsten zijn 28 april en 1 juni. Op 28 april is een speciale bijeenkomst met een lezing door Hamermolenaar Nico Bezuur (start bijeenkomst 17.30 uur, einde 22.00 uur, maximaal dertig deelnemers, aanmelden verplicht, inclusief lichte maaltijd). Zie voor meer informatie www.driestedenbusiness.nl

- Advertentie -