Eind april organiseerde Driesteden Business een BOB-diner in Hampshire hotel – ‘t Hof van Gelre in Lochem. De lezing over de werking van onze hersenen gooide hoge ogen bij de aanwezigen, net als het diner en het gezelschap. “Je zit elke keer in een andere setting met andere mensen aan tafel. En ik heb er ook deze avond weer een contact aan overgehouden.”

Na de ontvangst in de sfeervolle hotellobby door gastheer Rob Finster, kregen de circa dertig aanwezigen een lezing voorgeschoteld door neurocoach Jaap Mackaay van Pure M: brein in bedrijf. Mackaay legde uit dat het onderbewustzijn voor 98 procent het gedrag van mensen bepaalt. In dat onderbewustzijn liggen allerlei gevoelens en overtuigingen die iemand gedurende zijn leven heeft opgebouwd. “Sommige fungeren als stoorzender en belemmeren mensen in hun gedrag, prestatie en gezondheid”, verklaart hij. “Ik wil HR-managers en afdelingshoofden hiervan bewust maken, zodat ze de link leggen met vraagstukken als duurzame inzetbaarheid, stress, conflicten en weerstand.”

Cynthia Boezaart, samen met haar man eigenaar van kledingzaak/webwinkel Hippe Dingen in Zutphen, is enthousiast over Mackaays verhaal. “Hij vertelde dat je hersenen normale en emotionele ervaringen verschillend opslaan. Ingrijpende gebeurtenissen kunnen mensen later belemmeren in hun gedrag. Hij begeleidt hen om die stoorzenders uit te schakelen.” Boezaart is een trouw bezoekster van de netwerkevents van Driesteden Business. “Je ontmoet altijd leuke mensen. Dat blijft je bij. Als je ooit iemand nodig hebt, dan denk je: laat ik die van Driesteden Business eens contacten”, vertelt ze. “En het eten was echt áf, net als de bediening. Vriendelijk, spontaan, niks was te veel, ze hebben duidelijk lol in hun werk.”

Oprechte gastvrijheid staat hoog in het vaandel, bevestigt Tanja Anneveld, accountmanager bij ’t Hof van Gelre. “We werken regelmatig met mystery visits. Na afloop krijgen we daar een rapport van en gaan we aan de slag met de resultaten. En het werkt, getuige de hoge Zoover-score op vriendelijk en flexibel personeel.” Ook de recentelijk gerenoveerde vergaderzaal – “nu zowel zakelijk als intiem” – draagt bij aan een ongedwongen sfeer.

Stof tot nadenken, zo omschrijft Mario Riesebeek van Bdata de lezing. “Ik had niet verwacht dat het verschil tussen bewust en onbewust handelen zo groot zou zijn. Daar zat trouwens iedereen in de zaal van te kijken.” Riesebeek is netwerker in de breedste zin van het woord.

“Bij Driesteden Business zit je elke keer weer met andere mensen aan tafel, dat geeft energie en inspiratie. En ik heb er ook deze avond weer een contact aan overgehouden”, zegt hij. “Daarnaast zijn de evenementen goed verzorgd. Het eten was perfect, lekker met asperges als seizoensgroente. De locatie was nieuw voor mij, daar ga ik wellicht nog eens gebruik van maken.”

- Advertentie -