Het was een week vol regen en herfstachtig weer. Maar op woensdag 26 april brak het zonnetje precies op tijd door voor het netwerkevenement van Driesteden Business in de jachthaven van Deventer. Met zeventien deelnemers, een goed ontbijt en een snelle motorboot was het een geslaagde ochtend.

Aluqa
Karl Haagen, eigenaar van het Twellose metaalverwerkend bedrijf Esteq, stelde voor het evenement de Aluqa Abalone 28 beschikbaar. Deze motorboot komt uit een range modellen variërend van 24 tot 48 voet. Haagen: “De Aluqa is volledig van aluminium en je kunt binnen een kwartier te water.” Haagen heeft met zijn Esteq heeft veel met water te maken. “Wij verkopen en maken producten voor de offshore industrie en dus hebben we veel kennis in huis van materialen en het conserveren daarvan. In de Aluqa hebben we die kennis gebundeld, dat zorgt voor een boot die weinig onderhoud vraagt, gemaakt is van duurzame materialen en gericht is op gebruiksgemak.”

Motorboot van het jaar
Vorig jaar kreeg de Esteq met de Aluqa de prijs voor motorboot van het jaar, dankzij de slimme vaareigenschappen, sexy uitstraling, innovatieve techniek en de goede prijs-kwaliteitverhouding. “Voor ongeveer 195.000 euro kun je de Abalone 28 kopen”, aldus Haagen. “Maar we focussen ons op wensen van de klant, dus hogere en lagere bedragen zijn ook mogelijk. Wij leveren maatwerk.”

Enerverend
Voor Edwin Bouw van het Apeldoornse Armaere Gerechtsdeurwaarders was het een unieke belevenis om op de Aluqa mee te varen. “Als je in het zonnetje op de kade zat, was het een heerlijk lenteweertje. Maar met zestig kilometer per uur op de Aluqa was een winddichte jas geen overbodige luxe”, lacht hij. Jan Harm Kok van Mentoor B.V. uit Lochem genoot ook van de tocht: “Met zo’n bijzondere boot over de IJssel razen was enerverend”. Beide heren kijken positief terug op de ochtend. Bouw: “Het was voor mij een geslaagd evenement. We hebben heerlijk ontbeten in het botenhuis, hadden ruimte om de boot goed te bekijken en het leverde mooie momenten op toen het gas even flink werd losgetrokken ter hoogte van Terwolde.”

Netwerken
Voor beide heren was het ook een mooie kans om naamsbekendheid te genereren. Bouw en zijn compagnons zijn nu ruim een jaar actief op de markt. “We zijn hard gegroeid, het is altijd handig om top of mind te zitten wanneer iemand een deurwaarder nodig heeft. Dat zoiets kan terwijl je zo’n bijzondere boot uitprobeert en het verhaal achter de Aluqa eens hoort, is mooi meegenomen.” Dat geldt ook voor Jan Harm Kok. “Wij doen met Mentoor niet alleen in leasing van equipment, maar ook in track&trace-systemen. Aangezien boten diefstalgevoelig zijn, was er een mooie link te leggen voor ons. Het was een niet alledaagse ochtend waar ik met plezier op terugkijk.”

- Advertentie -