Wandelen met collega-ondernemers en hun honden vanuit het prachtig gelegen Museumcafé De Kribbe bij het voetveer Gorssel-Wilp. Een origineel netwerkevenement op uitnodiging van uitgever Pieter van de Mosselaar van Driesteden Business, gecompleteerd door mooi weer en een uitstekende lunch.

Op 6 juli verzamelde zich rond 8.30 uur een achttal ondernemers bij Museumcafé De Kribbe, de uitvalsbasis voor een wandeling van een uur over het oude boerenland. “Ik heb ze op het terras ontvangen met koffie en worteltaart. Daarna zijn we gaan lopen tot een uur of 11 en toen was het goed warm, dus de wandeling was goed getimed”, lacht eigenares Marjo van den Bos. “De sfeer was hartstikke leuk. Omdat je allemaal hondenbezitter bent, klikt het snel en ontstaan leuke gesprekken. Over de zaak, maar ook over op vakantie gaan met je hond. En de honden doken vanwege de warmte in elk water dat ze tegenkwamen, ook de moddersloten.”

Gerard van Houten, businesscoach bij Business by Balance in Epe, is al jaren een trouw bezoeker van de netwerkevenementen van Driesteden Business. Ook dit keer was hij van de partij, samen met teckel Teuntje. “Ik ben echt een wandelaar en het is een mooie omgeving”, verklaart hij. “Als je gaat lopen, heb je sowieso andere gesprekken. Mensen zetten het luikje van hun hart open.” Zakelijk gezien zeker ook een interessante bijeenkomst, aldus Van Houten. “De meeste klanten krijg ik via ‘hoort zegt het voort’ of doordat je een zaadje plant dat jaren later bovenkomt”, zegt hij. “Bovendien was de lunch helemaal top, we komen zeker nog een keer terug!”

“Niet druk, wel gezellig”, meldt Wilko van Gurp, senior accountmanager bij GBL ICT in Zwolle, die op het evenement afkwam vanwege het originele karakter ervan. “De lossere opzet vond ik leuk en we hadden er mooi weer bij.” Australische herder Diego was in verband met een vervolgafspraak thuis gelaten. GBL ICT richt zich op bedrijven met vijftig of meer ICT-werkplekken, een doelgroep die dit keer niet aanwezig was. “Wel heb ik twee oude bekenden getroffen”, vertelt Van Gurp. “Verder was het gebodene perfect. Qua opkomst had het evenement het drievoudige verdiend.”

Karèn Snel van Snel Braber Relatiegeschenken Bathmen roemt de ongedwongen sfeer en de leuke mensen bij de netwerkevenementen van Driesteden Business. “Dit keer was het wat kleinschaliger, fijn, want dan heb je directer contact. Ik heb naderhand iedereen gelijk een LinkedIn- berichtje gestuurd, want ik zag zakelijk wel aanknopingspunten.” Het wandelen met hond sprak haar gelijk aan. “Lekker een eind lopen met mijn tibetaanse terriër Chjibo. Hij had wel even ruzie met een teckel over een bot, maar ach daar ben je hond voor, toch?”

- Advertentie -