Dit Deventer bedrijf is actief in alle schoonmaakdisciplines – en meer. Duurzaamheid en professionaliteit staan centraal. “Wij krijgen de sleutels en leveren die pas weer in als alles top is.”

Dat ‘en meer’ is terug te zien in een tweetal activiteiten die je wellicht niet direct verwacht bij een schoonmaakbedrijf. Ten eerste de ontruiming van woningen en het opslaan van inboedels, een constructie waar J&R Dienstverlening inmiddels ruim 25 jaar ervaring in heeft opgebouwd. Het bedrijf werkt daarbij in opdracht van notarissen, woningbouwverenigingen, deurwaarders, verenigingen van eigenaren (VVE’s) en particulieren. “Ontruimingen komen steeds meer voor. Bijvoorbeeld doordat nabestaanden verder weg wonen en hier geen tijd voor hebben”, verklaart directeur Ruben Bos. “Wij leveren een woning verkoop- of verhuurklaar op. Dat betekent dat we zorgen voor de schoonmaak, het schilderwerk en dat we de noodzakelijke kleine klusjes verrichten.”

Voor de ontruimingen hanteert Bos een zelf opgesteld certificaat richting zijn opdrachtgevers. “Daarmee geven we de garantie dat we de ontruiming discreet aanpakken en dat deze bij ons in vertrouwde handen is dankzij onze jarenlange ervaring op dit vlak. We werken met eigen professionals en eigen vrachtwagens.”

Een tweede activiteit betreft het reinigen van ventilatiekanalen in woningen, naast glaswol en schimmels een belangrijk speerpunt met het oog op de gezondheid – nu en in de toekomst. “Die ventilatiekanalen zitten vol stof en viezigheid en zijn echte ziekteverwekkers. Het is belangrijk dat hier aandacht voor komt. Vergelijk het met het sick building syndrom in kantoren: een klimaat dat personeel letterlijk ziek maakt. In landen als Duitsland en Zwitserland hebben ze dat probleem al onderkend, en ook in ons land zijn er al diverse woningbouwverenigingen en VVE’s die dit inzien.”

Een logische denkwijze in de ogen van de Deventer ondernemer. “Het reinigen van het ventilatiesysteem zorgt voor duurzaamheid en levert daardoor geld op. Het systeem gaat langer mee, je voorkomt capaciteitsverlies, de energiekosten gaan omlaag én je krijgt een gezondere werkof leefomgeving”, verklaart Bos. “Uit het oogpunt van gezondheid moet hier gewoon aan gewerkt worden.”

Bij het schoonmaken van het ventilatiesysteem worden de luchtkanalen schoongeborsteld met een zogenaamde power drill borstel, met aan de andere kant een afzuigapparaat om het vuil op te vangen. “We werken met de meest geavanceerde apparatuur, op de juiste manier om de bewoners zo min mogelijk overlast te bezorgen.” Ook bij dit soort opdrachten voert J&R Dienstverlening kleine reparaties uit, zoals het vervangen van ventilatieroosters of een complete ventilatiebox. “En aan de hand van metingen kunnen we ook het eindresultaat vaststellen: het systeem zuigt beter en de lucht is een stukje gezonder. Dat is echt geen weelde, eerder noodzaak.”

- Advertentie -