Service, kwaliteit en het ontzorgen van klanten staan bij Herbe bovenaan. Zo beschikt het bedrijf over een online kledingmanagementsysteem, waar medewerkers van klanten eenvoudig en snel bedrijfskleding en veiligheidsartikelen kunnen bestellen. Dit gratis systeem stelt klanten ook in staat hun bestellingen te beheren en te beheersen. “Dat scheelt de nodige administratieve rompslomp en dus tijd en geld.”

Vier jaar geleden werden Marco en Annemieke van den Beld de nieuwe eigenaren van Herbe. Het bedrijf is gespecialiseerd in bedrijfskleding voor de meest uiteenlopende branches: van bouw, industrie, wegenbouw en beveiliging tot transport, logistiek en uitzendbureaus. “Onze klantenkring is heel breed, eigenlijk alle bedrijven met werknemers die werkkleding of persoonlijke beschermingsmiddelen nodig hebben, met uitzondering van de zorg”, verklaart Annemieke van den Beld. “De focus ligt op de Stedendriehoek en het gebied tot Zwolle, maar onze klanten zitten door het hele land.”

Een van de doelstellingen van Herbe is klanten geheel te ontzorgen. Vandaar dat de site is uitgerust met een digitaal kledingmanagementsysteem voor bedrijven. Zodra een klant het gewenste pakket heeft bepaald en eenmalig de gegevens van werknemers zijn ingevoerd, kan een werknemer online zijn bestelling doen. Dit op basis van de gekozen artikelen, gewenste productopties en een overzichtelijk puntensysteem of budgettering per medewerker. “Het systeem betekent een aanzienlijke lastenverlichting, een flinke kostenbesparing en tijdwinst voor inkopers van bedrijven: een werknemer komt niet langer aan hun bureau, maar bestelt zelf via de site. Uiteraard kunnen inkopers het bestelproces monitoren en zo steeds een vinger aan de pols houden”, aldus Marco van den Beld. De bestelling van de medewerker wordt bezorgd op het bedrijf of verzonden naar het huisadres van de medewerker.

Uitgebreid assortiment
Het assortiment van Herbe is zeer uitgebreid en loopt uiteen van jassen, broeken, schoenen, truien, overhemden, polo’s en petten tot persoonlijke beschermingsmiddelen als gehoorkappen, valbeveiliging, oog- en hoofdbeveiliging, stofkappen en reflecterende RWS-kleding. “Daarvan hebben we altijd een flinke hoeveelheid op voorraad en kunnen klanten zo langskomen om wat op te halen. Ook ondergoed, sokken en thermokleding zijn geen probleem. We kunnen medewerkers echt van top tot teen aankleden”, lacht Annemieke van den Beld. “En qua schoenen doen we veel in breedtematen. Daarvoor werken we indien nodig samen met een podoloog, die 3D-scans kan maken voor het geval medewerkers klachten hebben en adviseert over wat goed is voor hun voeten.”

Kwaliteit is belangrijk, beaamt Marco van den Beld. “Een medewerker loopt vaak meer op zijn werkschoenen dan op zijn gewone schoenen. En mensen met hielspoor of diabetes kunnen niet uit de voeten met standaard schoenen, die hebben specifiek schoeisel nodig.” De focus op kwaliteit geldt ook voor de uitstraling van de bedrijfskleding. “We bedrukken en borduren logo’s in de allerbeste kwaliteit op de kleding, uiteraard volgens de voorschriften van de Belastingdienst: binnen de 70 vierkante centimeter. Verder kunnen we klanten ondersteunen bij het ontwerpen van logo’s of een eigen, custom-made kledinglijn.”

Extra arbeidsvreugde
Herbe voert heel veel bedrijfskledingmerken, waaronder Blâklåder, Mascot, Havep, Van Ochten en Dassy, FHB en workwear van Helly Hansen, en verder veiligheidsschoenen van de merken Baak, Sixton, Otter, Puma, Albatros en Gri-sport. “Daarin gaan we van het lage tot het hoge segment, zodat bedrijven er prijstechnisch altijd uitkomen. Bijvoorbeeld door een dure stretch werkbroek te combineren met een goedkoper T-shirt”, vervolgt Annemieke van den Beld. “Ook kijken we waar de kleding voor wordt gebruikt. In de logistieke sector bijvoorbeeld slijt kleding bijna niet en adviseren we de duurzame opties. In de baggerbranche daarentegen heeft kleding veel te lijden van water en modder, dan kun je beter kiezen voor een goedkopere variant.”

Betrokkenheid bij klanten vinden Marco en Annemieke van den Beld van groot belang. “Wij willen een partner zijn op wie bedrijven kunnen vertrouwen, die de zaken goed voor hen regelt. Mooie kleding die fijn zit, zorgt bovendien voor tevreden werknemers en een stukje extra arbeidsvreugde. Toch weer een kans om je medewerkers aan je te binden in deze tijd van schaarste.” Vandaar dat de service van Herbe zich ook richt op de medewerkers van hun klanten. “Die kunnen bijvoorbeeld op vrijdagmiddag schoenen komen passen. Daarnaast hebben we ook een coupeuse in dienst voor kleine reparaties, om kleding in te korten of een extra zakje aan te brengen”, zegt Annemieke van den Beld.

Naast veiligheid is duurzaamheid eveneens een belangrijke factor voor bedrijven. “Denk aan recyclebare kleding, een ontwikkeling die nog in de kinderschoenen staat, maar iets wat wij wel voor klanten kunnen verzorgen”, stelt Marco van den Beld. In de nabije toekomst staat voor Herbe zelf verhuizing naar een groter pand op de verlanglijst, liefst weer in Apeldoorn-Zuid. “We hebben dringend meer ruimte nodig voor alle artikelen. En in dit deel van de stad bevinden zich veel grote bedrijven, allemaal potentiële klanten voor ons.”

Herbe
Sint-Eustatius 71
7333 NW Apeldoorn
055 – 7600 696
info@herbe.nl
www.herbe.nl

- Advertentie -