Niemand die het dorp Epe vanaf de zuid- of westkant nadert kan het ontgaan: de nieuwbouwwijk Klaarbeek. Het plan omvat de bouw van maar liefst 271 koop- en huurwoningen. Daarnaast start in het centrum van het dorp binnenkort de bouw van het appartementencomplex Florin. Leg dat naast de grootscheepse renovatie, die het centrum van Epe de afgelopen jaren onderging en de conclusie is duidelijk: Epe is een vitaal dorp waar het goed toeven is.

De verkoop van de woningen in de wijk Klaarbeek en de 25 Florin-appartementen is in handen van SchievenKeizer Garantiemakelaars. Directeur Richard Nijhof ziet dat de belangstelling voor beide projecten groot is. “Bij de Klaarbeek is de bouw opgedeeld in vier fases. De realisatie van de eerste fase startte 2 jaar geleden. De bouw van de tweede fase is deze zomer gestart en de inschrijving voor de derde fase is net afgerond.” De nieuwbouwwijk Klaarbeek stond lange tijd in de wachtstand. Net toen provincie en gemeente groen licht gaven raakte de economie in het slop en werden de plannen in de ijskast gezet. “Maar voor een dorp als Epe is nieuwbouw van essentieel belang. We hebben een tijdlang gezien dat jeugd het dorp de rug toekeerde, simpelweg omdat er niets te koop of te huur was.

En dat terwijl men aangaf wel graag in het dorp te willen blijven wonen. Gelukkig omvat het plan nu ook een aantal huur- en starterswoningen, zodat we jongeren kunnen vasthouden.” Het plan Klaarbeek is een dynamisch gevarieerde wijk met veel groen en diversiteit aan bouw. Naast rijtjeswoningen en een appartementencomplex omvat het plan een aantal twee-onder-één-kap woningen en meerdere vrijstaande woningen. Ook is ruimte gecreëerd voor meerdere vrije kavels, waarbij de eigenaar grote vrijheid krijgt in de bouw van de woning. “De wijk ligt op minder dan een kilometer van het centrum en het openbaar vervoer ligt voor de deur. Verder speelt de projectontwikkelaar perfect in op de wensen van de nieuwe wijkbewoners door faciliteiten, zoals een speelweide nu al aan te leggen, zodat daar vanaf de start van de bouw gebruik van kan worden gemaakt.”

Florin
In het centrum van Epe, op de plek van het oude Rabobank-kantoor, liggen plannen klaar voor de bouw van het appartementencomplex Florin. Dit complex omvat twee villablokken met in totaal 25 luxe appartementen, variërend in prijs van 309.000 tot 639.000 euro. Nijhof: “Gezien de vraag en het aantal inschrijvingen voldoen we met dit aanbod aan een behoefte bij ouderen, maar ook bij vijftigplussers om luxe te wonen met alle gemakken van dien. Veel domotica in de woning en een gezamenlijke lounge, waar bewoners gebruik van kunnen maken. Het complex sluit wat betreft bouwstijl aan op de andere villa’s in de omgeving, die voor een groot deel begin vorige eeuw zijn gebouwd. De villa’s grenzen aan één van de parken die het dorp rijk is en dat betekent dus veel groen om de deur.”

Sjiek
Tot zijn tevredenheid ziet Nijhof dat voor beide locaties veel belangstelling is. Niet alleen Epenaren zijn geïnteresseerd, maar ook inwoners van Apeldoorn, Deventer en Zwolle zien Epe als een mooi alternatief voor het ‘wonen in de stad’. Geen wonder, want Epe heeft als dorp volgens hem veel te bieden. “Ik hoef het niet over de omgeving te hebben. Dat Epe hier op de grens van IJsselvallei en Veluwe voor wat betreft natuur van alles te bieden heeft, is wel bekend. Verder rij je vanaf hier binnen een uurtje naar Amsterdam en Utrecht en binnen een half uur sta je in het centrum van Apeldoorn, Zutphen, Deventer of Zwolle. Maar daarnaast heeft het dorp zelf ook veel te bieden. Het centrum van het dorp is vorig jaar uitgebreid gerenoveerd. Dat heeft geresulteerd in een supergezellig centrum met een uitgebreid winkel- en horeca-aanbod. Epe heeft weer iets terug van de grandeur en de sjieke uitstraling waar het vroeger om bekend stond. Daarnaast staan in het dorp Epe door het hele jaar heen tal van activiteiten op het programma. Veel daarvan hebben een landelijke uitstraling: Jazz Comes to Town, De Paardenvierdaagse, het Marc Overmars Paastoernooi bij SV Epe, de zomeravondconcerten van het Cultureel Platform en de Play Inn met bijbehorende kerstmarkt in december zijn maar een paar voorbeelden. Het is een dorp waar het goed toeven is voor zowel de Epenaar als de gast van buiten. Loop hier op een zaterdagmiddag door het centrum en je zult het zelf ervaren: de vitaliteit spat eraf.”

- Advertentie -